ODGOVOR STIŽE U 19 SATI

Vlada popustila Stožeru i nudi sastanak u Vukovaru!

15.10.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Ministar branitelja Predrag Matić poslao je pismo Stožeru za obranu Vukovara u kojem im nudi posredovanje pri sastanku s premijerom Zoranom Milanovićem. Ministar Matić predlaže prosvjednicima protiv ćiriličnih ploča da se sastanu s premijerom u četvrtak u Vukovaru

15 ratnih zapovjednika obrane grada Vinkovaca od srpske agresije 1991. godine, iskazali su danas bezrezervnu potporu aktivnostima Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te su pozvali na ujedinjenje udruga iz Domovinskog rata.
Otvoreno pismo upućeno hrvatskoj javnosti pročitao je na konferenciji za novinare ratnih zapovjednika obrane Vinkovaca, jedan od zapovjednika Ivica Čutura. U pismu se ističe da izjave kako su branitelji 'opasne grupice ljudi' koje imaju namjeru rušiti demokratski izabranu hrvatsku vlast - mogu doći od onih koji ne žele razumjeti ljude, koji su bez razmišljanja stavili svoje živote na kocku radi stvaranja samostalne hrvatske države. (Hina)

Ministar branitelja Predrag Matić danas je uputio poziv na sastanak predsjedniku Stožera u Vukovaru Tomislavu Josiću, potvrdili su za tportal u Vladi.

Matić u pismu navodi: 'Imajući u vidu da Stožer čine prije svega branitelji, koristim ovu priliku da posredujem u sastanku s premijerom Zoranom Milanovićem...'

Matić je Josiću predložio da se sastanu u četvrtak u 18 sati, i to u Vukovaru - u Uredu gradonačelnika. 'Predlažemo da se na sastanak pozovu i da sudjeluju predstavnici udruga branitelja i stradalnika iz grada Vukovara', stoji u ministrovom pismu.

U Vladi kažu kako sada čekaju odgovor Tomislava Josića i članova Stožera da kažu pristaju li na sastanak i da pošalju svoj popis sudionika

Glasnogovornik Stožera Igor Gavrić za tportal je rekao da su dobili mail od ministra branitelja. 'To je ujedno i prvi službeni mail službeno upućen Stožeru, što smatramo kao priznavanje Stožera kao legitimnih sugovornika'. Pojasnio je da je Stožer sazvao sastanak u 18 sati , gdje će diskutirati o pismu i očitovati se u 19.00 sati.