ZBOG DUGORTAJNE NAPLATE

Vlada oprašta ovrhe za dugove do tisuću kuna

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 25.03.2011 19:16
  • Objavljeno 25.03.2011 u 19:12
ovrha

ovrha

Izvor: Cropix / Autor: Marija Mihic / CROPIX

Na današnjoj je sjednici Vlade RH dana suglasnost Agenciji za pravni promet i posredovanje nekretninama za sklapanje ugovora o kupoprodaji nekretnina za stambeno zbrinjavanje povratnika-bivših nositelja stanarskog prava na stanovima izvan područja državne skrbi (za nekretnine čija vrijednost kupoprodajnih ugovora prelazi iznos od 1.000.000, 00 kuna), priopćeno je iz Vladinog Ureda za odnose s javnošću

Vlada je donijela i Odluku o davanju ovlasti općinskim sudovima za obustavu ovršnih postupaka te državnim odvjetništvima za povlačenje ovršnih prijedloga i tužbi. Ovlašćuju se općinski sudovi da obustave sve ovršne postupke koje vode po službenoj dužnosti radi naplate troškova kaznenog postupka, koji su pokrenuti do 31. 12. 2009. godine, a u kojima je ovrha postala nemoguća ili se iz drugih razloga ne može provesti, a pojedinačni iznosi ne prelaze 1.000,00 kuna.

Također se ovlašćuju državna odvjetništva da povuku ovršne prijedloge i tužbe koje su podignute do 31. 12. 2009. godine, pred sudovima radi naplate spornih potraživanja Republike Hrvatske koji pojedinačni iznosi ne prelaze 1.000,00 kuna, ako na temelju stanja spisa ocjene da će cijeli postupak uključujući i naplatu trajati neizmjerno dugo, odnosno da je njegov dovršetak vezan uz nerazmjerne troškove pod uvjetom da tuženik ne potražuje naknadu parničnih troškova od Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi