'IDEALNO ZA INVESTICIJE'

Vlada omogućila gradnju golf-terena u šumama

13.02.2014 u 13:12

Bionic
Reading

Vlada je predložila izmjene Zakona o šumama kojima će se pojednostaviti dodjela šumskih zemljišta za obavljanje djelatnosti poput gradnje golf-terena ili otvaranja kampova

Ako se prostornim planom šumska zemljišta proglase građevinskim područjem, ona će se novim izmjenama Zakona o šumama izdvojiti iz šumskogospodarskoga područja države. Te šume i šumska zemljišta od trenutka izdvajanja bit će u nadležnosti tijela državne uprave.

Prijedlogom izmjena zakona, također se uređuje i mogućnost gradnje golf-igrališta i kampova koji su prostornim planom predviđeni na šumskom zemljištu. No u tim slučajevima zemljišta se neće uključiti u građevinsko područje, nego ostaju u šumskogospodarskom državnom području.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina objasnio je: 'Svrha je ostvariti i dati mogućnost prava gradnje, što u ovom trenutku predstavlja jedan model kojim se osigurava zaštita šume i šumskog zemljišta i realizacije novih investicijskih projekata.'

U Vladi smatraju da je ovaj način zakonskog uređenja gradnje golf-igrališta i kampa u šumi idealan model za investicije.