LAKŠE SE DIŠE NA HRT-U?

Vlada odbila umirovljenike - RTV pristojba ostaje ista

11.09.2014 u 14:25

Bionic
Reading

Vlada je na sjednici u četvrtak odbacila prijedlog Hrvatske stranke umirovljenika da se socijalno najugroženijem dijelu stanovništva prepolovi iznos za plaćanje RTV pristojbe. Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić kaže da rješenje HSU-a nije bilo dovoljno precizno

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić kaže da, premda Vlada podržava namjeru da se poboljša materijalna situacija umirovljenika, rješenje koje je stiglo iz HSU-a nije dovoljno precizno.

'Nisu dovoljno uređeni načini snižavanja visine pristojbe niti status vlasnika prijemnika, jer trenutačno preko 300.000 građana gleda programe radija i televizije mimo plaćanja pretplate', rekla je Zlatar Violić.

Predložila je da se umjesto toga doradi zakon: 'Na taj način će se pratiti i prihodovna strana HRT-a, a u cjelovitim izmjenama Zakona o HRT-u moglo bi se naći rješenje za smanjenje plaćanja pristojbe po socijalnim razredima, a istovremeno da se ne ugroze osnovne funkcije HRT-a kao javnog servisa građana', rekla je Zlatar Violić.

Inače, ideju o smanjenju pretplate na HRT-u dočekali su s oprezom, jer bi smanjenje pretplate, tvrde stručnjaci, dovelo do smanjenja broja TV kanala i slabije kvalitete HRT-a općenito.