MILANOVIĆEV ODGOVOR NA PETICIJU

Vlada mijenja odredbu Kaznenog zakona o sramoćenju!

24.04.2014 u 15:20

Bionic
Reading

Na popisu imena građana koji su posljednjih dana potpisali peticiju Hrvatskog novinarskog društva za ukidanje odredbe Kaznenog zakona o sramoćenju pojavilo se i ime Zorana Milanovića. Iz Vlade poručuju da premijer nije potpisao peticiju, ali da će svoj doprinos dati izmjenom sporne odredbe

Zbog odredbe o sramoćenju u Kaznenom zakonu već su donesene prve nepravomoćne presude protiv novinara koji su pisanjem istine osramotili one koji su radili protiv javnog interesa. Prva nepravomoćno osuđena bila je novinarka Slavica Lukić koja je pisala o trošenju novca iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u korist privatne klinike Medikol.

Kako se na peticiji protiv sramoćenja, koju je pokrenulo Hrvatsko novinarsko društvo, među potpisnicima pojavilo i ime premijera Zorana Milanovića, Služba za odnose s javnošću obavještava javnost kako se predsjednik Vlade nije potpisao na peticiju, no najavljuje izmjenu sporne odredbe. 'Vlada RH i premijer dat će svoj doprinos peticiji tako što će predložiti odgovarajuće izmjene Kaznenog zakona. Ministarstvo pravosuđa je već pokrenulo pripreme za izmjene Kaznenog zakona. Vlada RH neće dozvoliti da se zakoni zloupotrebljavaju protiv slobode javne riječi', navodi se u priopćenju iz Vlade.