IZA ZATVORENIH VRATA

Vlada imenovala Marića za privremenog nadzornika Fine

06.07.2016 u 14:27

Bionic
Reading

HDZ-ova saborskog zastupnika Gorana Marića imenovala je Vlada za vršitelja dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Financijske agencije na zatvorenom dijelu današnje sjednice, na kojem je, između ostalog, imenovano još nekoliko vršitelja dužnosti

Goran Marić imenovan je vršiteljem dužnosti predsjednika Nadzornog odbora Financijske agencije iz reda članova Nadzornog odbora Financijske agencije, koje je Vlada imenovala na sjednici održanoj 8. lipnja 2016. godine, i imenovanog člana Nadzornog odbora Financijske agencije iz reda saborskih zastupnika, priopćili su Banski dvori sa zatvorenog dijela 30. sjednice Vlade koja je usvojila i stajalište Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za ekonomske i financijske poslove (ECOFIN) 12. srpnja.

Iza zatvorenih vrata Vlada se još bavila kadroviranjem pa je tako Davorin Kajfeš zbog isteka mandata razriješen dužnosti glavnog tajnika Ministarstva financija s 19. srpnja, a na osobni zahtjev je razriješen glavni tajnik Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Stanko Kordić. Ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najdulje do šest mjeseci, dana je Nikolini Nežić

Zbog isteka mandata razriješena je glavna tajnica Ministarstva socijalne politike i mladih Jasmina Mimica s danom 5. srpnja, a ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva branitelja s danom 5. srpnja, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva branitelja temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najdulje do šest mjeseci, dana je Ines Milun

Kadroviranje iza zatvorenih vrata

Ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva uprave s danom 12. srpnja, do imenovanja glavnog tajnika Ministarstva uprave temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najdulje do šest mjeseci, dana je Tomislavu Mičetiću

Ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama s danom 4. srpnja, do imenovanja temeljem provedenog javnog natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci, osobama koje je Vlada Republike Hrvatske ovlastila za obavljanje poslova predstojnika ureda državne uprave u županijama, ali im istječe rok od šest mjeseci: Editi Grubišić u Šibensko-kninskoj županiji, Branki Saks u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i Veljanu Radojkoviću u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Krunoslav Perišin imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Čeminac, temeljem Rješenja o raspuštanju Općinskog vijeća Općine Čeminac.

Zbog isteka mandata razriješen je ravnatelj Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade Republike Hrvatske Zvonko Matišić s danom 5. srpnja. Dano je ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Vladinih ureda s danom 5. srpnja, do imenovanja ravnatelja Vladinih ureda temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najdulje do šest mjeseci, i to Zdenki Pogarčić za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za zakonodavstvo, Blanki Jurić Jerbić za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za protokol, Heleni Štimac Radin za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za ravnopravnost spolova, Željku Petkoviću za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga i Branku Sočancu za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Nakon isteka roka od šest mjeseci Hrvoju Debaču ponovno je, s danom 1. srpnja, dana ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za razminiranje, do provedbe javnog natječaja, a najdulje na vrijeme od šest mjeseci.

Što 'kriju' klasificirani podaci?

Vlada je donijela i Odluku o dodjeli na skladištenje, čuvanje i korištenje kontejnera i šatora iz strateških robnih zaliha, no odluka je klasificirana stupnjem tajnosti 'vrlo tajno', kao i usvojena Odluka o prihvaćanju Godišnjeg obračuna strateških robnih zaliha za 2015. godinu i utvrđivanju Izvješća o upravljanju za 2015. godinu te Odluka o knjiženju otpisa roba te rashodovanju osnovnih sredstava i sitnog inventara Ministarstva gospodarstva – Ravnateljstva za robne zalihe, po godišnjem popisu na dan 31. prosinca 2015. godine.

Prihvaćeno je Izvješće o radu Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata za 2015. godinu, koje je klasificirano oznakom 'povjerljivo', a klasificirani podatak je i postupak postizanja prijateljskog rješenja spora za koji je Vlada danas dala suglasnost zastupnici Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava te je usvojen Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za otvaranje privremenog konzularnog ureda u Republici Hrvatskoj.