BEZ ČETIRI MINISTRA

Vlada danas staje na kraj prijevarama u trgovačkim lancima

11.05.2017 u 07:35

Bionic
Reading

Nakon prošlotjedne političke krize vlada Andreja Plenkovića nastavlja zasjedati bez četiri smijenjena Mostova ministra. Glavna 'zvijezda' ovotjedne sjednice ministar je poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji će predložiti dugo očekivani nacrt prijedloga Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi u lancu opskrbe hranom

Njime se utvrđuju pravila i mjere za sprečavanje nametanja nepoštenih trgovačkih praksi, čijim se nametanjem iskorištava značajna tržišna snaga otkupljivača i/ili prerađivača ili trgovca u odnosu na njihove dobavljače te ovlasti, zadaće i postupanje tijela nadležnog za provedbu zakona. Njegov je cilj, između ostalog, onemogućiti prakse poput nametanja prodaje proizvoda ispod nabavne cijene s PDV-om. 'Kako je moguće da litra mlijeka košta manje od litre vode', zapitao se ministar Tolušić svojedobno. 

Na dnevnom redu sjednice Vlade još su neki prijedlozi prehrambene tematike, poput nacrta konačnog prijedloga Zakona o provedbi Uredbe (EU) br. 609/2013 Europskog parlamenta i Vijeća od 12. lipnja 2013. o hrani za dojenčad i malu djecu, te prijedloga odluke o proglašenju Hrvatskog dana osviještenosti o debljini.

Cijeli dnevni red sjednice Vlade pogledajte ovdje