nevrijeme

Vjetar u Sisku nosio krovove, pijavice u Istri i na Kvarneru, u Zagrebu nastradala škola

29.08.2023 u 16:32

Bionic
Reading

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je najnovije informacije o posljedicama nevremena. U Karlovačkoj županiji, u Kampu Slapić u Dugoj Resi, uslijed udara groma ozlijeđena je ženska osoba

Sisačko-moslavačke županije, Županijski centar 112 Sisak zaprimio je dojavu kako je u mjestu Palanjek uslijed nevremena vjetar oštetio 20-ak krovova na obiteljskim kućama. Oštećeni su i stupovi električne mreže, ali nije došlo do prekida u opskrbi električnom energijom. Također, u naselju Hrastelnica oštećeno je nekoliko krovova obiteljskih kuća.

Obaviještene su sve žurne službe te djelatnici HEP-a. Na terenu su, napominje Ravnateljstvo, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Siska i voditelj Službe civilne zaštite Sisak koji koordiniraju aktivnosti u otklanjanju posljedica. Na području županije nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama.

  • +17
Nevrijeme u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana kako je s Osnovne škole Augusta Harambašića u Zagrebu olujni vjetar skinuo limeni krov. O događaju su obaviještene nadležne službe koje rade na otklanjanju štete.

  • +11
Vjetar odnio krov škole u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Istramet je objavio nove snimke pijavice iznad Istre, a moglo ih se vidjeti i na Cresu.

Iz Ravnateljstva civilne zaštite upozorili su da je za utorak izdano narančasto upozorenje na grmljavinsko nevrijeme za riječku regiju. Lokalno su mogući vrlo izraženi pljuskovi uz obilnu kišu (više od 50 mm) te bujične i urbane poplave.

Pijavica iznad Pule Izvor: Pixsell / Autor: Saša Miljević/Pixsell

DHMZ je ranije najavio da nas očekuje promjenljivo vrijeme, u zapadnim krajevima i pretežno oblačno, povremeno s kišom, uglavnom na sjevernom Jadranu i obilnijom.

  • +5
Nevrijeme u Sisku Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL