plenković u ministarstvu branitelja

Više od 80 milijuna kuna za digitalizaciju arhivskog gradiva iz Domovinskog rata

17.11.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović sudjelovali su na svečanosti uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Digitalizacija arhivskog gradiva iz Domovinskog rata' u Ministarstvu hrvatskih branitelja. Projekt je vrijedan 81 milijun kuna

'Meni je veliko zadovoljstvo biti ovdje, u Ministarstvu hrvatskih branitelja', kazao je premijer i zahvalio resornom ministru Medvedu na svemu što radi proteklih pet godina.

'Današnji projekt digitalizacije arhivskog gradiva je važan jer je to sustavan projekt ne samo zato što je financiran sredstvima iz europskih fondova, već zato što će objediniti svu građu', kazao je. 'Da bismo zajednički gradili budućnost, moramo čuvati prošlost i poštovati je. Vlada je svjesna temelja hrvatske slobode i hrvatske države', poručio je.

Projekt je vrijedan 81 milijun kuna. Najavio je nova sredstava za veterane u Daruvaru, Petrinji, Šibeniku i Sinju.

'Naša Vlada ne samo da pokazuje poštovanje u simboličkom smislu i ustrajno radi na politici suživota i pomirbe, već pronalazi sredstva za bitne sastavnice našeg kolektivnog sjećanja', istaknuo je.

'I u Nacionalnoj razvojnoj strategiji jasno smo kazali kako je čuvanje vrijednosti Domovinskog rata naš cilj i zbog toga želimo unaprijediti sveobuhvatni sustav u pružanju psihosocijalne podrške braniteljima i njihovim obiteljima. Želimo nastaviti rješavanje pitanja nestalih osoba u suradnji sa susjednim zemljama. Sve to radit ćemo čuvajući vrijednosti Domovinskog rata i promičući interese RH', poručio je.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović sudjelovali su na svečanosti uručenja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt 'Digitalizacija arhivskog gradiva iz Domovinskog rata' u Ministarstvu hrvatskih branitelja.