NESREĆA U KINI

Više od 70 nestalih u odronu tla

06.06.2009 u 14:48

Bionic
Reading

Oko 1.500 spasilaca i dragovoljaca u subotu su još tragali za više od 70 osoba koje su dan ranije ostale zatrpane pod milijunima prostornih metara zemlje i kamenja, nakon urušavanja obronka u Kini, objavile su vlasti

PEKING - Nakon nesreće koja se u petak poslijepodne dogodila u rudarskom području na jugozapadu Kine, u velikoj općini Chongqing, 74 osobe se vode kao nestale, izvijestila je tamošnja vlada na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila središnja televizija.

Među nestalima su 47 rudara, 21 stanovnik s tog područja, četvero slučajnih prolaznika i dvoje službenika jedne telekomunikacijske tvrtke, rekao je Ai Yang, zamjenik tajnika općine.

U prethodnom izvješću lokalnih vlasti spominjao se broj od 78 nestalih.

Tlo se odronilo na planini Jiwei, u okrugu Wulong. U trenutku nesreće u tamošnjem rudniku ostala su pod zemljom dvadeset sedmorica rudara, za koje se spasioci nadaju da će ih izvući neozlijeđene, za razliku od ljudi koji su se zatekli na površini i koje je golema količina zemlje i kamenja doslovno progutala.

Pokrenuta je istraga o uzrocima nesreće zbog koje su prekinute telefonske veze i opskrba električnom energijom u okolici.