ARKADNI TENIS

Virtua Tennis 4

29.07.2011 u 14:39

Bionic
Reading

Virtua Tennis 4 prvi je Virtua Tennis nakon pune četiri godine, no promjene koje donosi tek su kozmetičke prirode. Bez okolišanja možemo reći da se radi o igri koja je u svojoj biti ostala potpuno ista, uz malo ljepšu grafiku i neke nove sitnice koje ipak nisu dovoljno značajne da bi opravdale izdanje sasvim nove igre

 

Kao što vjerojatno znate, Virtua Tennis potpuno je arkadno iskustvo tenisa i to uopće ne pokušava sakriti. Za one željnije nešto ozbiljnije igre tu je izvrsni Top Spin, a  za privikavanje će vam na Virtua Tennis biti potrebno nekakvih pet minuta, ako ne i manje. Sve što vam u biti treba za igru su četiri tipke za smjer te četiri tipke za četiri različita udarca i to je otprilike to.

 

Sam gameplay maksimalno je pojednostavljen i fokusiran na brzinu i atraktivnost čega igri zaista ne nedostaje. Igrači upućuju silovite udarce bez greške, bacaju se, a igra sve to nagrađuje povremenim ulascima u slow motion koji znaju biti dosta problematični. Naime, kada kamera ulazi u slow motion na protivnički udarac postoji 90 posto šanse da ga nećete moći vratiti jer na nekoliko sekundi ostajete bez kontrole nad svojim igračem i nakon slow motiona jednostavno ne uspijevate reagirati.

 

Ponuda igrača sasvim je dobra iako bi mogla biti i bolja. Tu je po nekoliko najboljih svjetskih igračica i igrača koji se međusobno dosta razlikuju, a svatko ima istaknut i po jedan najvažniji atribut poput snažnog servisa ili ubojitog backhanda. No moramo priznati da se svaki igrač u igri relativno lako pobjeđuje nakon što mu nađete slabu točku, a smetalo nas je i odbijanje protivnika da se približavaju mreži osim nakon što ih sami prisilite na to.

 

Virtua Tennis 4 ima nekoliko modova, a najviše nas je razočarao Svjetski kup kroz koji kreirate vlastitoga igrača te igrate turnire. Nažalost, dobar dio vremena u ovome modu provodite u beskorisnim aktivnostima poput odlaska na masaže i igranja mini-igara. Tu je nezaobilazni Exibition mode te Arcade koji nam se najviše svidio. Party mode namijenjen je igranju s prijateljima i to do četiri igrača istovremeno, a implementiran je i solidni online mod. 

 

S tehničke strane, Virtua Tennis je tek solidan. Grafika je vrlo dobra, a zvuk i glazba u najmanju su ruku loši. No zato i na nešto starijim konfiguracijama igra ide bez problema u više od 30-ak sličica u sekundi.

 

Iako mu se može prigovoriti na površnosti, glavni adut Virtua Tennisa njegova je zabavnost. Radi se o jednostavnoj, zabavnoj i maksimalno arkadnoj igri koju ćete pohvatati u nekoliko minuta i uživati.

 

OCJENA: -4