MEĐU RIJETKIMA

Virovitica bilježi smanjenje nezaposlenosti

10.01.2014 u 09:41

Bionic
Reading

Virovitica jedan od rijetkih gradova gdje nije u protekloj godini došlo do povećanja nezaposlenosti, nego je ona čak nešto i smanjena.

Nakon što su u Poduzetničkoj zoni III sagrađene hale tvrtke Domus d.o.o., Spectra media d.o.o. i Obrta Štefanić, zahuktali su se radovi na gradnji proizvodno-poslovne zgrade tvrtke Grafiti Becker d.o.o. i proizvodne hale tvrtke Herbea d.o.o. U Poduzetničkoj zoni II izgrađen je Poduzetnički inkubator i proizvodna hala tvrtke Javorović d.o.o. te počeli radovi na izgradnji solarne elektrane tvrtke Brana d.o.o., a nastavljaju se investicijske aktivnosti i u drugim zonama.


Nakon Obrta za proizvodnju, obradu i preradu drveta Jerbić, koji je rekonstruirao objekt i zaposlio 11 radnika za obradu i preradu drva u Poduzetničkoj zoni Antunovac, aktivirala se i tvrtka A.M.S. Biomasa d.o.o. Naime Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju Grada Virovitice spomenutoj tvrtki izdao je uporabnu dozvolu za rekonstrukciju i dogradnju krovne konstrukcije postojeće poslovne zgrade za preradu šumske biomase i nadstrešnice za prosušivanje drvnog materijala unutar postojećeg industrijskog pogona za preradu šumske biomase, javlja Glas Slavonije

Da se i u tekućoj godini mogu očekivati dobre vijesti govore i najave investitora za buduće aktivnosti.  Tako tvrtka Stiroprodukt d.o.o. u Poduzetničkoj zoni III namjerava pokrenuti radove na gradnji hale koja će služiti za proizvodnju proizvoda od stiropora gdje bi posao trebalo pronaći 15 djelatnika. Tvrtka Tvornica dobre hrane d.o.o., koja će u istoj zoni graditi halu za proizvodnju hrane za male životinje, zaposlit će šest osoba, a tvrtka Brana d.o.o. u Poduzetničkoj zoni II namjerava pokrenuti proizvodnju trackera – pokretnih sustava za proizvodnju elektrčne energije, gdje bi posao moglo pronaći 11 nezaposlenih.