SLJEDEĆI TJEDAN JUŽINA

Vikend bez kiše, no pazite se vjetra i bure!

07.10.2017 u 08:33

Bionic
Reading

Za razliku od petka, tijekom kojeg je, osim kiše, u višem gorju bilo i snijega, subota će biti uglavnom suha. Malo kiše past će još ujutro na istoku te osobito jugu Hrvatske. Ipak, treba naglasiti da će nekima možda ponajviše smetati vjetar, ne samo duž obale nego i u unutrašnjosti, gdje će jutro biti svježe, uz mogućnost slabog mraza uglavnom u gorju. No, danju će na kopnu biti toplije nego u petak, dok će na moru, uz vjetar, biti većinom malo hladnije piše HRT

U subotu će, piše HRT, u istočnoj Hrvatskoj biti relativno vjetrovito, uz umjeren, povremeno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, posebice u Podunavlju. Jutro će započeti uz dosta oblaka, ponegdje i malo kiše, no danju će biti duljih sunčanih razdoblja, uz najvišu temperaturu između 14 i 16 °C.

U središnjoj Hrvatskoj jutro uglavnom bez vjetra pa je ponegdje moguća i magla, no danju će povremeno puhati umjeren do jak sjevernjak. Bit će djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Jutarnja temperatura od 3 do 7 °C, a najviša dnevna između 15 i 17 °C. U gorju promjenljiva naoblaka, ali i dulja sunčana razdoblja. Jutro svježe, mjestimice uz maglu te mogućnost za slab mraz.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, uz povremeno umjerenu naoblaku, a ujutro i prijepodne i vjetrovito. Umjerena i jaka, na udare i olujna bura i sjeverni vjetar poslijepodne će zamjetno slabjeti.

Jutarnja temperatura zraka u Gorskom kotaru i Lici te unutrašnjosti Istre od 2 do 7, a na moru između 9 i 13. Najviša dnevna u gorju oko 11, a na sjevernom Jadranu između 17 i 21 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku te vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka, na udare mjestimice i olujna bura i sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura od 10 do 15 °C, u unutrašnjosti između 5 i 8 °C, a najviša dnevna od 16 do 20 °C.

Na jugu Hrvatske jutro uz dosta oblaka te mjestimičnu kišu i grmljavinu, a u nastavku dana barem djelomice sunčano. Bit će vjetrovito uz jaku, na udare i olujnu buru i sjeverni vjetar, a najviša dnevna temperatura oko 19 °C.

  • +29
Jak vjetar u Dubrovniku Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Tutnjevic / CROPIX

Do nedjelje će na Jadranu vjetar oslabjeti i dan će proteći uz obilje sunca. Početak tjedna bit će malo promjenljiviji te će uz povremeno više oblaka mjestimične kiše, većinom u malim količinama, biti na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Vjetar uglavnom slab promjenljiva smjera, a temperatura zraka u blagom porastu.

U unutrašnjosti nedjelja uglavnom suha te barem djelomice sunčana. Početak tjedna također promjenljiviji, a povremeno će oblačnije biti osobito na zapadu, uz mjestimičnu kišu. Dnevna se temperatura zraka neće znatnije mijenjati, dok će jutarnja temperatura biti malo viša početkom tjedna, a mjestimični mraz će biti najvjerojatniji u nedjelju u gorskim predjelima.

U glavnog gradu Zagrebu početak sljedećeg tjedna obilježit će kiša, no drugi dio tjedna očekuje nas sunce. Temperature će se nakon par hladnih dana ponovno penjati do 20 stupnjeva.

Hladnije vrijeme zadržat će se nešto duže na obali , u Splitu, no neće biti kiše. Temperatura će krajem tjedna doseći 20 stupnjeva.

Poluoblačno vrijeme obilježit će tjedan u Rijeci. Temperatura će se držati oko 19 stupnjeva.

Najtoplije će sljedeći tjedan biti u Slavoniji, gdje se u Osijeku oko petka očekuje i 22 stupnja. I u glavnom slavonskom gradu početak tjedna obilježit će kiša.