TVRDE U UDRUZI

Vigilare: 'U ime obitelji' podržalo 80 organizacija za ljudska prava

27.11.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Udruga Vigilare pohvalila se kako je 80 međunarodnih organizacija za ljudska prava dalo podršku inicijativi 'U ime obitelji'. Svoju podršku obznanili su hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu

'S obzirom na to da EU nije nadležna za definiranje braka, želimo vas ohrabriti da ostanete uz svoje sugrađane i poduprete ih na svaki mogući način kao njihovi službeni predstavnici u Europskom parlamentu. Referendum je potpuno sukladan s hrvatskim pravom i pravom EU.

Vrlo je velika zauzetost na razini cijeloga naroda u korist institucije tradicionalnoga braka, to ne predstavlja nikakav čin diskriminacije, kao što neki sugeriraju. Naprotiv, to je odraz razumijevanja koje ljudi imaju da brak ne može biti ništa drugo nego zajednica muškarca i žene te da je to temeljno dobro društva u cjelini', stoji u pismu koje potpisuje 80 organizacija.


Kažu kako razumijevanje braka kao zajednice žene i muškarca nikome ne oduzima prava, nego čuva i štiti 'najbolji i najpotrebniji okvir za rađanje djece i za podizanje i formaciju budućih naraštaja'.

Dodaju da sadržaj referenduma ima čvrsto uporište u međunarodnom pravu. 'On odražava kako zrelost hrvatskoga naroda, tako i zrelost same demokracije u Hrvatskoj jer istinski teži zajedničkom dobru – ne samo jednoga dijela društva, nego svih građana i zemlje u cjelini.'

Popis udruga pogledajte ovdje