nedovoljno kompetentni

Vidović žestoko po premijeru: Problem nije samo Beroš, već 'beroši', oni prije njega i oni koje bi nakon smjene Plenković doveo

22.08.2022 u 09:45

Bionic
Reading

Predsjednik socijaldemokrata Davorko Vidović kazao je u razgovoru za Večernji list od ponedjeljka da su ključni krimen premijera nedovoljno kompetentni, sposobni i moralni ministri koje je odabirao te katastrofalni poraz države u nošenju s posljedicama potresa

"Otvaranje i vođenje četvrte rasprave o opozivu istoga ministra u nešto više od godinu dana nema baš prevelikog smisla ni političkog opravdanja. Prije nešto više od mjesec dana rekli smo sve što mislimo i o ministru Berošu i o stanju u njegovu resoru. Ta je rasprava vođena u kasnim noćnim satima kao i prethodne, uz prisutnost malog broja zastupnika i uz nikakav interes javnosti. Beroš je i dalje ministar! A neki kolege iz oporbe misle da su dobro odradili posao i potvrdili svoju oporbenost", kazao je Vidović.

Dodao je da problem nije samo Beroš, već beroši, oni prije njega i oni koje bi, čak i da smijeni Beroša, Plenković doveo na njegovo mjesto.

"Problem je nedostatak vizije, hrabrosti i političke volje da se ozbiljni i dugovječni problemi hrvatskog zdravstvenog sustava konačno barem počnu rješavati. Ozbiljne reforme toga sustava nema na vidiku, kao što zaostajemo i u drugim važnim aspektima organizacije ekonomije, države i društva".

Vidović smatra i da je čuvanje Beroša direktan Plenkovićev udar na vlastitu Vladu. "Ne znam jesu li mu oni koji ga savjetuju to rekli i je li on toga svjestan. Bezgrešnost je jedna od najopasnijih političkih zamki. Smjenjivanjem Beroša i priznavanjem pogreške ne bi oslabili Vladu, dapače, ako ništa barem bi posijali tračak nade u ozbiljnost i prihvaćanje odgovornosti kao standardnog postupanja demokratskih vlada".

Na pitanje kasni li Vlada s mjerama pomoći stanovništvu i poduzetnicima zbog inflacije i energetske krize i što socijaldemokrati predlažu po tom pitanju Vidović je rekao da se višak proračunskog novca odmah treba vrati građanima i poduzetnicima kroz sustav potpora socijalno ugroženima, ali i svima drugima u našem tzv. srednjem sloju. Također, predlaže i uvođenje energetskih vaučera po jasnim kriterijima, piše novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

  • +17
Klub zastupnika Socijaldemokrata Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic