SISAK PONOSNI

Vidović pozvao birače HSP-a i branitelje da glasaju za njega

18.05.2009 u 15:48

Bionic
Reading

Kandidat koalicije 'Sisak ponosni' SDP-HNS-LD-DSU-DC-SDSS za sisačkoga gradonačelnika Davorko Vidović, koji je u prvome izbornom krugu osvojio 38,07 posto glasova, a u drugom će se krugu natjecati s Dinkom Pintarićem (HDZ) s osvojenih 34,45 posto glasova, ocijenio je danas da je 60 posto Siščana reklo kako ne želi Pintarića za gradonačelnika.

Vidović je na konferenciji za novinare izjavio da je ta koalicija ostvarila očekivane rezultate jer je očekivala njegovu i svoju pobjedu. Pozvao je sve birače Siska, bez obzira na njihovu političku, stranačku, nacionalnu ili vjersku različitost i opredijeljenost, da ga podupru u drugome krugu jer je Sisak već 20 godina "u tragičnoj situaciji te su nužne promjene u vođenju grada, upravljanju gradskim resursima i imovinom".

Vidović je posebice čestitao kandidatu HSP-a za gradonačelnika Ivi Šimcu, koji je dobio 20,80 posto glasova, ističući da je Šimac vodio korektnu kampanju, te je pozvao birače HSP-a i hrvatske branitelje da u drugome krugu glasuju za njega i njegovu koaliciju "jer on jamči poštenu gradsku vlast".

U ime svoje koalicije Vidović je pozvao sve birače da iziđu u drugome krugu i glasuju za promjene jer Sisak više ne može dopustiti civilizacijsku, gospodarsku, socijalnu i kulturnu stagnaciju.

U drugome izbornom krugu Vidovića čeka kandidat koalicije "Sisak Plus" (HDZ-HSS-HSLS-SDA-HSU) Dinko Pintarić, sadašnji gradonačelnik i predsjednik sisačkoga HDZ-a, koji je osvojio 34,45 posto glasova.

Na lokalnim izborima za sisačko Gradsko vijeće pobijedila je koalicija "Sisak Plus", čiji je nositelj bio Dinko Pintarić, s 37,53 posto glasova, a koalicija SDP-a i partnera s Vidovićem na čelu dobila je 34,84 posto glasova. U Gradsko vijeće ušle su liste HSP-a sa 17,58 posto glasova te koalicija Stranke umirovljenika i Zelene liste s 5,98 posto glasova.

Ni Dinko Pintarić ni koalicija "Sisak Plus" zasad nisu komentirali izborne rezultate, ali je Pintarić u predizbornoj kampanji govorio da su spremni i za drugi krug u kojemu će pobijediti Vidovića.

Nositelj liste HSP-a za sisačko Gradsko vijeće Veljko Novak izjavio je da je HSP zadovoljan rezultatima koje je ostvario njegov kandidat za sisačkoga gradonačelnika prof. Ivo Šimac te samostalna lista kojom je ta stranka na prve neposredne lokalne izbore izišla samostalno i ostvarila najveći i najbolji rezultat u Sisku.

Bez HSP-a, u Sisku se neće moći sastaviti gradska vlast, a o tome kojeg će kandidata za gradonačelnika HSP poduprijeti u drugome izbornom krugu zasad je rano govoriti, rekao je Novak i dodao da o tome slijede međustranački razgovori kad se slegnu dojmovi iz prvoga izbornog kruga.