ESKALACIJA SUKOBA

Vidoševiću žao Primorca, ovaj mu prijeti zatvorom

14.12.2009 u 13:29

Bionic
Reading

Neovisni predsjednički kandidat Dragan Primorac zatražio je od svog suparnika Nadana Vidoševića javnu ispriku jer je ovaj u medijskim istupima tvrdio da je Primorac fizički zlostavljao svoju suprugu, ili će u suprotnom čitava stvar završiti na sudu

'Ovdje se radi o zaštiti digniteta moje supruge i obitelji jer obitelj je meni svetinja. Zašto on to radi? Ja sam samo otvorio pitanje korupcije i tražim da se dostave imovinske kartice sa stanjem 1990. godine.

Jasno je zašto to Vidošević ne čini. On iza sebe ima Dalmacijacement, Meštrovićev atelje, Hajduk i Pješčanu uvalu u Istri', kazao je Primorac na press konferenciji koju je sazvao posebno za tu priliku.

Bivši ministar znanosti zapitao se zašto DORH nije ništa napravio nakon što je policija pokrenula istragu o nestanku 4,5 milijuna njemačkih maraka iz Hajduka.

'U mojoj Hrvatskoj, ako postanem predsjednik i ako se DORH pokrene, on će biti u zatvoru', ustvrdio je Primorac

Na upit zašto je čekao pet dana za zatraži ispriku od Vidoševića, Primorac je uzvratio da je to isto učinio u jednoj televizijskoj emisiji, ali da nije dobio ispriku jer mu se učinilo da ga Vidošević nije čuo, pa mu je ostavio malo vremena da to učini.

Iako ga je Andrija Hebrang nazvao 'čučavcem', Primorac je rekao da 'on nije predmet njegova interesa' te je 'uvjeren da će Hebrang prvi glasati za njega u drugom krugu'.

Vidošević: Primorac je sve nervozniji

Na Primorčeve zahtjeve za isprikom Nadan Vidošević za tportal je kratko odgovorio: 'Neka napokon počne pričati o programu i o Hrvatskoj sutra, naravno ako ga ima, pa u sklopu toga i o njegovom stavu o nasilju u društvu i nad ženama. A što se tiče navoda o mojim nedjelima, ako on ima ikakvih saznanja o tome onda je to bio dužan prijaviti, inače mu prema članku 300 stavak I i II Kaznenog zakona prijeti do tri godine zatvora. Razumijem njegovu nervozu, ali mi je žao gledati što će sve čovjek učiniti u pokušaju da privuče pozornost.'