VJEČNA ŠEFICA SPLITSKOG HGK-a

Vidoševićeva savjetnica za ekonomiju: Nemam pojma!

12.11.2013 u 16:54

  • +16

Pretres stana Nadana Vidoševića

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/24sata

Bionic
Reading

Mandat Jadranke Radovanić na čelu Hrvatske gospodarske komore za Splitsko-dalmatinsku županiju traje tek nešto mane od Vidoševićeva, oko petnaest godina, a u međuvremenu je zgrabila i funkciju 'savjetnice za ekonomsko-pravne poslove'. Kako ona komentira šefovo uhićenje?

'Stvarno nemam komentara, čula sam tek maloprije...', kazala je Radovanić. Kako je to savjetovala o ekonomiji i pravu, a 32 milijuna kuna je nestalo?

'Gledajte, ja nisam direktno savjetnica predsjednika Komore, nego savjetnica cijelog sustava. Dakle, bavim se ekonomskom politikom kod donošenja sustava rada HGK-a, a za potrošnju novca postoje odgovorne osobe. Njihov je zadatak trošiti u skladu s planom, pravilima, strukom i zakonom. Uostalom, tu je i revizija, svake godine nas može doći i kontrolirati', objašnjava Radovanić.

Ona, inače, stoluje u luksuznoj kamenoj četverokatnici u samom centru Splita, temeljito obnovljenoj na početku Vidoševićeve vladavine. U predvorju čak stoji kamena ploča na kojoj je ime predsjednika HGK-a uklesano velikim masnim slovima. Pitali smo Radovanić smatra li, kao utjecajna osoba u Hrvatskoj gospodarskoj komori, da Vidošević konačno treba otići.

'Utjecajna? Ha, možda i jesam u svojoj kući, ali teško je odgovoriti na ovakvo pitanje i staviti se u tuđi mozak. O nekakvoj smjeni ionako ne odlučujemo mi, nego skupština u kojoj sjedi 77 predstavnika svih gospodarskih grana i velikih tvrtaka. Oni biraju, oni razvlašćuju, u njihovim rukama je sve... Mene nitko ne pita, pa i mene su izabrali moji direktori', dodala je splitska šefica HGK-a.

'Da, trenutačno obnašam treći petogodišnji mandat, ali još nisam ni blizu da uhvatim Gaju Bulata, koji je bio predsjednik punih trideset godina', vedro će Radovanić.