NAPAD IZ MASE

[VIDEO] Pogledajte kako su neistomišljenici kancelarku Merkel zasuli rajčicama

06.09.2017 u 19:34

Bionic
Reading

Na predizbornom skupu njemačke Kršćansko-demokratske unije (CDU) u utorak su u Heidelbergu na kancelarku Angelu Merkel iz okupljene mase bačene dvije rajčice, od kojih je jedna njemačku čelnicu pogodila u lijevi kuk

Kako navodi hajdelberška policija, u tijeku je istraga incidenta, a glasnogovornik policije David Faulhaber naveo je kako je u tijeku potraga za počiniteljima koji se terete za nanošenje tjelesnih ozljeda i napad na imovinu.

Britanski mediji pišu da su se iz gomile čuli povici 'licemjerko' i 'izdajico naroda', što joj je, prema tumačenju analitičara, upućeno kao kritika politike koju zastupa prema migrantima.

Britanski mediji konstatiraju kako se radi o evidentnom dokazu da kancelarka neće pridobiti sve glasače do izbora zakazanih za 24. rujna.

  • +6
Angela Merkel Izvor: Reuters / Autor: HANNIBAL HANSCHKE

Kako se navodi, Merkel je kasnije tijekom dana nastavila kampanju u Stuttgartu noseći isti crveni sako.

Napad na kancelarku Izvor: Društvene mreže / Autor: Ruptly TV

Njemački kancelari su navikli na slične izravne napade, a najpoznatiji se zbio 1968. godine, kad je Berlinčanka Beate Klarsfeld, inače udana za Francuza čiji je otac stradao u Auschwitzu, prišla tadašnjem kancelaru Kurtu Georgu Kisingeru i opalila mu šamar.

Bila je to demonstrativna gesta žene koja je time htjela, kako je kasnije objasnila, pokazati da ima Nijemaca koji se ne mire s činjenicom da se na najvažnijem političkom položaju u zemlji nalazi bivši nacist.

Neistomišljenici Angele Merkel Izvor: Društvene mreže / Autor: Radix

Kisinger je doista bio član nacističke stranke, a njegova partijska knjižica nosila je broj 2633930. Od 1943. godine bio je zamjenik šefa za radio-propagandu u ministarstvu vanjskih poslova Trećeg Reicha