mještani ogorčeni

[FOTO/VIDEO] Karlovačko naselje Brodarci branilo se od poplave boks barijerama, vodni val je bio jači

18.09.2022 u 12:09

Bionic
Reading

Brodarci, karlovačko naselje na Kupi, najgore je prošlo u izlijevanju rijeke iz korita. Mještani kažu kako se sinoć činilo da će sve biti u redu, međutim jutro im je donijelo vodu u dvorišta, ponegdje i kuće, možda je poplavljeno ili odsječeno stotinjak objekata, piše Jutarnji list

Neki mještani ljuti su na vlasti i njihove loša prognoze, koji su najavljivali vodostaje od oko 750 cm, no Kupa je u Karlovcu premašila 800 cm te još nije ušla u fazu stagnacije, koja se ipak očekuje narednih sati.

Boks barijere u Brodarcima su se pokazale potpuno nekorisnima, jer ih je vodni val doslovno pregazio, piše Jutarnji list.

Lošu prognozu u Hrvatskim vodam pravdaju obilnim padalinama u Gorskom kotaru i neočekivanim dolaskom tzv. sekundarnog vala.

  • +17
Poplavljeni Brodarci Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Radio Mrežnica objavio je na Facebooku snimke stanja u Brodarcima kod Karlovca. Na snimkama se vidi da su kuće poplavljene

Navodno mještani prozivaju županicu Furdek Hajdin, gradonačelnika Damira Mandića i sve odgovorne te žele odgovore na pitanja o nasipu koji ima naglasak za Donje Pokupje koje nikad nije 'plivalo' i pitaju se zašto je zaustavljena gradnja nasipa na Brodarcima.