DRŽAVNA TELEVIZIJA

[VIDEO] Crnogorski sportski komentator izvještavao o broju preminulih od koronavirusa kao da komentira Olimpijske igre

20.03.2020 u 23:23

Bionic
Reading

Sportski komentator crnogorske državne televizije Nebojša Šofranac šokirao je tamošnju javnost izvještavajući o preminulima od koronavirusa kao da prenosi sportsko natjecanje

Šofranac je, prenosi srpski Blic, izvještavao u četvrtak o žrtvama koronavirusa u Europi i svijetu, ali je to učinio na potpuno neprikladan način, zbog čega se opravdano našao na udaru kritika gledatelja.

Jedan od najpoznatijih crnogorskih sportskih komentatora u jednom trenutku, najvjerojatnije ponesen pomiješanim osjećajima, počeo je izvještavati o broju preminulih na način na koji se izvještava s međunarodnih prvenstava ili Olimpijskih igara.

'Koreja na petom mjestu. Njemačka je na šestom mjestu, smrtnost koja je strašno niska. Inače, Njemačka ne zaostaje mnogo za Španjolskom, ispred je Francuske', jedan je od nesportskih Šofrančevih komentara.

Komentari na Šofrančevo komentiranje na društvenim mrežama uglavnom su osuđujući, no ima i onih koji njegov bizaran pristup na Radioteleviziji Crne Gore smatraju duhovitim.

U Crnoj Gori je do četvrtka registrirano osam slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih šest u četvrtak, dok su prva dva evidentirana u utorak kod dvije žene koje su doputovale iz Sjedinjenih Država i Španjolske.

U okviru mjera za prevenciju širenja koronavirusa, crnogorske vlasti su krajem prošlog tjedna prekinule nastavu u svim obrazovnim ustanovama i zabranile javna okupljanja, dok su u ponedjeljak zatvoreni svi ugostiteljski objekti, a zabranjen je ulazak strancima i zaustavljen međunarodni promet putnika. Također je obustavljen javni autobusni i željeznički promet, a zatvoreni su svi frizerski i kozmetički saloni.

Svi zaposleni su pozvani na rad od kuće, dok su roditelji koji imaju djecu mlađu od 11 godina dobili plaćeni dopust.