INCIDENT ISPRED LOUVREA

Vičući 'Alah je velik' nožem napao vojnika, ovaj ga propucao

03.02.2017 u 10:45

Napad ispred Louvrea

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Philippe Wojazer/File photo

Bionic
Reading

Francuski vojnik koji čuva ulaz u pariški muzej Louvre propucao je jutros oko 10 sati nepoznatog muškarca koji ga je napao nožem nakon što je pokušao ući u muzej sa sumnjivim kovčegom. Vojnik je lakše, a napadač teže ozlijeđen i u kritičnom je stanju. Policija je zbog sumnjivog ponašanja zadržala još jednu osobu

Napadač je svladan, javlja BBC, a francusko Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je ozbiljan sigurnosni incident i intervenciju dok je, kako javlja AFP, policija kazala da je napadač vikao 'Allahu Akbar' i imao mačetom.

Naime, prema policijskim izvorima, naoružani muškarac pokušavao je ući u podzemnu trgovinu muzeja noseći i putni kovčeg te je napao vojnika koji je raspoređen na osiguranju Louvrea.





Vojnik je lakše ozlijeđen, a napadač, u kojega je ispalio pet metaka i ranio ga u trbuh, živ je, ali teško ozlijeđen, javlja policija. U Muzeju se nalazilo 250 posjetitelja koji su evakuirani.


Napadač je imao ruksake, no eksploziv u njima nije nađen, ali jest nekoliko mačeta i noževa. Policija je potvrdila da je zbog sumnjivog ponašanja zadržana još jedna osoba




Obližnja metro stranica Palais Royal Musee du Louvre zbog incidenta je zatvorena, potvrdilo je Ministarstvo i pozvalo medije da ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije, već da slijede upute Ministarstva, javlja Reuters.



Policija je opkolila muzej, a Radio Europe 1 objavio je i da je trg ispred Muzeja djelomično evakuiran