demokratski standard

Vice Mihanović pozvao HDZ-ovce da podnesu ostavke u nadzornim odborima i upravama splitskih gradskih tvrtki i ustanova

10.06.2021 u 11:41

Bionic
Reading

HDZ će novom gradonačelniku Splita Ivici Puljku dati 100 dana mira, poručio je u statusu na Facebooku predsjednik splitskog HDZ-a Vice Mihanović, koji je imao i poruku za HDZ-ovce u gradskim tvrtkama

'Kao predsjednik najjače stranke u splitskom Gradskom vijeću imam odgovornost i obvezu pozvati na što brže konstituiranje Gradskog vijeća. Grad mora funkcionirati, a novi gradonačelnik treba dobiti priliku provoditi svoj program s većinom od 18 vijećnika, za koju je u kampanji tvrdio da podržava promjene. Kako su svi koji čine tu većinu tvrdili, a i danas tvrde, da ih ne zanima vlast niti politička trgovina, ne vidim nikakav problem da se izabere predsjednik Gradskog vijeća. Na taj način će se jasno vidjeti tko je vlast, a tko opozicija', poručio je Mihanović na Facebooku.

'HDZ će dati gradonačelniku 100 dana mira, a i nakon toga neće nam biti problem podržati svaki dobar projekt, ali ćemo isto tako čvrsto i argumentirano kritizirati sve što ne bude dobro. Koristim ovu prigodu da pozovem sve HDZ-ove članove nadzornih odbora i upravnih vijeća da podnesu ostavke i omoguće novoj gradskoj vlasti da izabere nove ljude koji će ispunjavati njihove kriterije. To je demokratski standard koji se nakon svake promjene vlasti treba poštivati', poručio je Mihanović.

Podsjetimo, Vice Mihanović bio je protukandidat Ivici Puljku u drugom krugu lokalnih izbora u Splitu. Puljak je u drugom krugu osvojio 56,75 posto glasova, dok je Mihanović osvojio 43,25 posto glasova. . Puljak je u ponedjeljak preuzeo vlast te već donio odluku o smjeni Upravnog vijeća Javne ustanove Športski objekti Split. Kazao je kako ga je s preuzimanjem vlasti zatekla informacija da je Javna ustanova Športski objekti dala parking na Gripama u koncesiju na još pet godina privatnoj tvrtki koja je povezana s HDZ-om i HGS-om, u proceduri koja je završena 31. svibnja, dan nakon izbora. Novi gradonačelnik Splita tvrdi da će taj potez ​građane Splita ​koštat​i najmanje sedam milijuna kuna, koji su trebali biti uloženi u sportsku infrastrukturu i nove javne garaže.