PANIKA NA PELJEŠCU

Veprovi se žele igrati s djecom!

Bionic
Reading

Ovih su dana mještani naselja Lovište na najzapadnijem dijelu poluotoka Pelješca suočeni s neobičnim problemom: bez imalo straha divlje svinje dolaze sve do samog središta naselja!

Divljač nanosi veliku štetu, a mještani strahuju od napada divljih svinja na djecu i domaće životinje te traže odgovornije ponašanje lovaca lokalne udruge koji su divljač i uzgojili za potrebe lovišta svoje udruge na tom dijelu poluotoka. U potrazi za hranom te poludivlje svinje ulaze u samo središte naselja, traže hranu po okućnicama i njuškama ruju polja s krumpirom, nanoseći veliku štetu, piše Slobodna Dalmacija.

Mjesni je odbor poslao prosvjedno pismo lovcima savjetujući im napola u šali da ih 'smjeste u svoja dvorišta'.

'Najhrabrije' u potrazi za hranom su, navodno, dvije divlje svinje u pratnji ukupno 16 praščića: ulaze u selo i unose strah među Lovištane koji su već počeli ograđivati okućnice.

Divljač je naučila da ih lovci hrane te bez straha prilazi ljudima i pritom kao da se želi igrati s djecom.

Najveća opasnost prijeti od neočekivanih reakcija (polu)divljih životinja na platou dječjeg igrališta nedaleko od naselja, gdje se djeca nemaju gdje skriti ili pobjeći. Dok nadležni ništa ne čine, lako moguća tragedija kao da 'visi u zraku'.