stožer dp-a

'HDZ i SDP su dva krila iste ptice': Tijekom Penavina govora Kolakušić i Sinčić - nestali

17.04.2024 u 18:49

Bionic
Reading

Domovinski pokret (DP) i njegovi koalicijski partneri izbornu noć provode u zagrebačkom hotelu International. Oko DP-a kao stožerne stranke okupili su se Agrameri, Pravo i pravda, Demokratski HSS, Zelena lista, Blok za Hrvatsku te nekoliko nezavisnih zastupnika

23:16 Uz Penavu nisu bili njegovi koalicijski partneri Mislav Kolakušić i Ivan Vilibor Sinčić, što se moglo očekivati nakon solidnih rezultata. Je li to najava problema u koaliciji?

23:15 Ivan Penava obratio se okupljenima u stožeru nakon posljednjih taktova Thompsonove pjesme 'Lijepa li si'. Ustvrdio je da je DP treća politička stranka u Hrvatskoj, a taj status obranio je s koalicijskim partnerima. Rekao je da će DP ostati čvrsto pri tome da neće ni u kojoj varijanti surađivati sa SDSS-om ni s Možemo. 'HDZ i SDP su dva krila iste ptice. SDSS i Možemo ne dolaze u obzir. S ovim sazivom Sabora i izabranim ljudima, kao i koalicijskim partnerima, moći ćemo činiti vrlo značajan faktor na hrvatskoj političkoj sceni', najavio je, dodajući da ne pripadaju nijednom od dva politička brda.

22:46 'Ostat ćemo kakvi smo bili i dosad, iskreni i pošteni. Ovog se puta moramo pohvaliti ozbiljnim blokom Domovinskog pokreta. Nitko od nas nije ušao u politiku da bi bio preletač ili žeton', poručio je Davor Dretar Drele.

22:34 Igor Peternel rekao je da nema rasipanja Domovinskog pokreta, a da će o odluci o koaliciji raspravljati na Predsjedništvu stranke u četvrtak. 'Ne mogu govoriti o koaliciji, imamo slatke brige', rekao je Peternel.

22:20 'DP je ponovno treća stranka u Hrvatskoj. Molio bih analitičare da respektiraju našu snagu. Održat će se sjednica Predsjedništva stranke i tamo će se sve odlučiti', izjavio je Mario Radić.

21:32 'Ne zanima nas što drugi pričaju što će biti s Domovinskim pokretom. Ono što je bitno je da nijednu većinu neće biti moguće složiti bez nas', rekao je Stephen Nikola Bartulica za tportal, komentirajući izjave mostovaca da će se DP raspasti.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

21:29 DIP je objavio novu turu rezultata. Prema skupnim rezultatima, HDZ ima 65 mandata, SDP 42, Domovinski pokret 13 mandata, Most 10, Možemo pet mandata!, IDS dva, NP Sjever dva, a dva mandata ima i Fokus-Republika.

21:13 Užarena je atmosfera u stožeru nakon prvih službenih rezultata DIP-a, prema kojima DP i partneri osvajaju 14 mandata. Zasvirali su tamburaši 'Lijepa li si' Marka Perkovića Thompsona. Zapjevalo se zdušno.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

20:30 Za tportal je izjavu dao Davor Dretar Drele.

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipović

20:14 U izborni stožer stigao je i predsjednik DP-a Ivan Penava. 'Razgovarat ćemo sa svima. Na prvom mjestu su nam hrvatski interesi', rekao je Penava i ponovio da DP neće u Vladu u kojoj će biti SDSS. Kaže da je dobio puno poziva političara otkako su objavljene ankete, ali nekorektno bi bilo reći od koga. 'Sjest ćemo i razgovarati već sutra', kazao je. Na izričito pitanje odgovorio je da se danas nije čuo s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

19:54 Stephen Nikola Bartulica komentirao je za N1 izlazne ankete koje Domovinskom pokretu daju 13 mandata.

'Očekivali smo dvoznamenkast broj, vidjet ćemo kako će to na kraju biti. Po visokoj izlaznosti vidimo da je Hrvatskoj važno u kojem će smjeru ići. Po svemu sudeći smo treća politička snaga u Hrvatskoj. Potvrdili smo da smo potrebni. S optimizmom ulazimo u ovu izbornu večer. Dugo će trajati prebrojavanje, prošli su put izlazne ankete bile poprilično precizne. Očekujem da će ovih dana biti puno telefonskih poziva. Mi smo zadovoljni, mnogi su nas napadali. Naši su birači sve zahtjevniji. Veliko je pitanje idemo li u koaliciju s HDZ-om. U svom radu činim sve da relaksiram odnose, HDZ s druge strane to nije uvijek činio.'

19:50 U hotel International stigli su i Stjepan Jimmy Stanić i njegova supruga Barbara Stanić.

19:46 'Ne zanimaju nas ministarske fotelje. Ne zanima nas trgovina. To prepuštamo drugima. Uvjeren sam da ćemo osvojiti 16 mandata. Moguće je da nas čekaju novi izbori', izjavio je za tportal Stipe Mlinarić Ćipe.

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

19:41 'Idemo na nove izbore', poručio je Mislav Kolakušić. Tvrdi da se nova Vlada neće moći sastaviti.

Zagreb: Izborna noć u stožeru Domovinskog pokreta Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

19:19 U prvim reakcijama nakon izlaznih anketa pred mikrofone je stao Stipe Mlinarić Ćipe: 'Mi ne idemo tamo gdje će biti Možemo i SDSS!'

19:13 'Bilo kakve koalicije mogu biti samo odlukom Predsjedništva. Sutra ćemo odrediti pregovarački tim', izjavio je zamjenik predsjednika DP-a Mario Radić.

19:11 Izjavu za tportal dala je Ivančica Pahor iz Domovinskog pokreta.

Izvor: tportal.hr / Autor: Luka Filipović / tportal.hr

19:10 Ako su izlazne ankete točne, DP je prošao lošije nego na zadnjim izborima, kada je osvojio 16 mandata.

19:08 U izbornom stožeru Domovinskog pokreta i partnera su euforično dočekali rezultat izbornih anketa, po kojima dobivaju 13 mandata.

18:41 Zanimljivo je primijetiti da Pravo i pravda, stranka koju vodi Mislav Kolakušić, ima zaseban kutak za davanje izjava medijima.

18:32 'Dolaze promjene!' uvjereni su u izbornom stožeru Domovinskog pokreta, koji se polako puni uzvanicima. Optimizam se može osjetiti u zraku. 'Ne usudim se ništa prognozirati, ali imam dobar osjećaj. Ovako u državi dalje ne ide', rekla je za tportal Josipa Rodić iz Prava i pravde, koja je 14. na listi u 3. izbornoj jedinici.