VATROGASCI NA TERENU

Velika materijalna šteta: Otkriveno što je sve izgorjelo u požaru kod Vodica

15.07.2022 u 13:16

Bionic
Reading

Župan Marko Jelić proglasio je veliku nesreću za područje pogođeno požarima u Šibensko-kninskoj županiji. Situacija na terenu je mirna i pod nadzorom, a materijalna šteta je velika

Prema trenutno dostupnim podacima, potpuno je izgorjelo 14 obiteljskih kuća i sedam gospodarskih objekata (šest štala i jedna radionica), dok je šest obiteljskih kuća djelomično izgorjelo. Također, potpuno je izgorjelo šest brodica, tri osobna vozila i jedan radni stroj-bager, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Vatrogasci na terenu se operativno preraspoređuju, trenutno ih je 57 i 22 vozila. Proteklu noć na požarištu je dežuralo 160 vatrogasaca sa 57 vozila, na nekim mjestima pojavljivala se vatra koju su brzom intervencijom ugasili.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Pripadnici Hrvatske vojske, koji su sudjelovali u gašenju požara, u 18 sati napustili su požarište i vratili su se u svoje baze.

U večernjim satima svi potrošači su dobili električnu energiju, a u 23 sata cesta D 27 (Benkovačka cesta) puštena je u promet te su sada sve ceste otvorene.

  • +56
Posljedice požara na području Rasline Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Župan Marko Jelić zahvalio je svim vatrogascima koji su u tijekom jučerašnjega dana i protekle noći nadljudskom naporima uspjeli staviti požar pod kontrolu te istaknuo da je Županija već donijela Odluku o proglašenju velike nesreće na području Šibensko-kninske županije.

'Stožeri civilne zaštite koji su izravno pogođeni ovom velikom nesrećom, a to su Stožeri gradova Šibenika i Vodica, jučer su već pripremili, a danas će i dostaviti, zahtjeve za pokretanje postupka proglašenja elementarne nepogode. To će ići preko Stožera civilne zaštite naše županije, a odmah nakon toga mi ćemo i proglasiti elementarnu nepogodu. Potom nastavljamo s daljnjim procedurama i aktivnostima kako bi građani koji su pogođeni ovom velikom nesrećom mogli potraživati određene kompenzacije za izgubljenu imovinu', istaknuo je župan Jelić.