gradska uprava

Velika Gorica donijela mjere za ublažavanje krize poduzetnicima i građananima

09.04.2020 u 14:18

Bionic
Reading

Grad Velika Gorica odgodio je plaćanja komunalne naknade građanima na tri mjeseca, za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa vrtići su besplatni, a osnovan je i fond od dva milijuna kuna za poduzetnike, priopćili su u četvrtak iz Gradske uprave

'Svi građani Velike Gorice dobili su odgodu plaćanja komunalne naknade za vrijeme trajanja epidemije koronavirusa, a potpuni oprost plaćanja komunalne naknade vrijedi za sve gospodarstvenike koji zbog odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ne mogu obavljati svoju djelatnost', stoji u priopćenju.

Gospodarstvenici čije je poslovanje onemogućeno, oslobađeni su i plaćanja odvoza komunalnog otpada, a neće se naplaćivati niti zakup javnih površina i gradskih prostora, stoji u priopćenju.

Osim toga, osnovan je fond od 2 milijuna kuna koji će se raspodijeliti putem javnog natječaja uz utvrđene kriterije bodovanja.

'Prioritete imaju oni koji su u potpunosti zatvoreni, a prava će ostvariti i tvrtke kojima je djelatnost znatno otežana. Po natječaju će biti moguće dobiti iznos od 3 tisuće do 15 tisuća kuna, a te mjere ne isključuju korištenje mjera koje je donijela Vlada ili onih koje će donijeti Zagrebačka županija', istaknuli su iz velikogoričke Gradske uprave.

Stipendije za djecu roditelja koji su ostali bez posla i za djecu s teškom socijalnom situacijom

Izvijestili su i o socijalnim mjerama namijenjenima građanima Velike Gorice koje uključuju besplatan vrtić, stipendije od tisuću kuna za djecu roditelja koji su ostali bez posla i za djecu koja imaju tešku socijalnu situaciju u obitelji.

'To je dio mjera, a ovisno o situaciji donosit ćemo i druge. Radi se i na racionalizaciji poslovanja Gradske uprave, gradskih ustanova i trgovačkih društava te će se sa socijalnim partnerima ići i u pregovore o korekcijama plaća', poručili su iz Gradske uprave.