šri lanka

Veleposlanica opozvana jer je uporno ignorirala pozive predsjednika države

18.09.2018 u 21:32

Bionic
Reading

Šrilanska veleposlanica u Austriji opozvana je početkom tjedna zbog nejavljanja na telefonske pozive predsjednika te azijske države

Kako javljaju agencije, predsjednik Šri Lanke Maithripala Sirisena proteklog tjedna u nekoliko navrata telefonom je pokušao stupiti u kontakt sa šrilanskom veleposlanicom u Beču Priyanee Wijesekera, no kako se ona nije javljala na telefonske pozive, predsjednik se odlučio na njezin opoziv.

Izvori iz šrilanskog ministarstva vanjskih poslova odbili su pojasniti zašto je predsjednik Sirisena hitno trebao veleposlanicu te zašto poziv veleposlanici nije upućen putem ministarstva vanjskih poslova.

Nedostupnost diplomatkinje u svako doba dana predsjednik Šri Lanke odlučio je kazniti njezinim opozivom, a iz veleposlanstva je povučeno i ostalih pet službenika.

Šrilanski predsjednik je i prošlog tjedna bio 'glavna zvijezda' vijesti nakon što je pobjesnio kada su mu u zrakoplovu nacionalnog avioprijevoznika ponuđeni oraščići koje je ocijenio 'previše lošim čak i za pse'.

  • +24
Šri Lanka Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvoje Ivančić

Inače, veleposlanstvo Šri Lanke u Austriji također je akreditirano pri agencijama UN-a u Beču, a pokriva Bosnu i Hercegovinu, Češku, Srbiju, Slovačku i Sloveniju, dok Hrvatsku pokriva putem svojeg veleposlanstva u Berlinu.