PRIJAVA NEPRAVILNOSTI

Veći broj glasačkih kutija nije dobro zapečaćen?!

01.12.2013 u 17:02

Bionic
Reading

Određen broj birača koji je izašao na državni referendum o ustavnoj definiciji braka izrazio je sumnju da glasačke kutije na mjestima gdje su glasovali nisu pravilno zapečaćene, potvrdili su u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP)

Glavnina tih sumnji odnosi se na glasačka mjesta u Zagrebu, pa ih je DIP proslijedio zagrebačkom Izbornom povjerenstvu da ih provjeri.

Zagrebačko Izborno povjerenstvo dužno je provjeriti sva glasačka mjesta gdje postoji sumnja na neregularnost, rekla je članica DIP-a Janja Horvat Drobnjak.


U DIP-u nisu naveli precizan broj iskazanih sumnji, kazali su tek da ih je 'veći broj', te za sve dodatne informacije uputili na Gradsko izborno povjerenstvo Grada Zagreba.

Državni referendum protječe mirno. Naime, do 16 sati u DIP-u nisu zaprimilili informacije o evetualnim postupanjima policije.

Birači, njih oko 3, 8 milijuna, u Hrvatskoj i inozemstvu danas odlučuju jesu li za to da se u Ustav unese definicija braka kao zajednice žene i muškarca. Birališta su otvorena do 19 sati.