PETERO SPAŠENIH

Vatrogasci ugasili požar u Zagrebu, dvjema osobama pružena liječnička pomoć

13.03.2021 u 21:59

Bionic
Reading

Osam vatrogasnih vozila i 23 vatrogasca sudjelovala su u subotu navečer u gašenju požara plinske boce i spašavanju pet osoba u zagrebačkom stanu u Sigetu, izvijestio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Dvjema osobama, kako navodi Ured, pružena je hitna medicinska pomoć.

Osim vatrogasaca, na terenu se nalaze i Policijska uprava zagrebačka, Elektra Zagreb, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba te Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Javna vatrogasna postrojba (JVP) Grada Zagreba zaprimila je oko 20,30 sati dojavu o požaru stana na adresi Siget ulica 21e.

- Bit će bolje, bit će bolje. Bitno je da smo živi i zdravi, to je najbitnije, rekao je vlasnik stana iz Sigeta gdje je izbio požar zbog plinske boce za 24sata. Susjedi su na rekli da ih je šokirala eksplozija.

- U tom trenutku sam svirao klavir, osjetio sam miris dima, a onda je grunulo. Odmah sam izjurio van - rekao nam je vidno šokirani susjed. Druga susjeda nam je rekla da je stubište bilo prekriveno dimom te se nije ništa vidjelo.

- Jedva smo izašli van, vatrogasci su brzo stigli. Hvala Bogu da nema preminulih - govorila nam je druga susjeda koja se tresla od šoka. Vlasnici stana su nam rekli da idu kod svojih prijatelja, od šoka nisu mogli razgovarati.