ISTRAGA SE NASTAVLJA

Vargina udruga više ne želi spornih 50 tisuća kuna

04.10.2014 u 20:44

Bionic
Reading

Udruga ministra zdravlja Siniše Varge, Centar za izvrsnost medicinskih struka (CIMS) ipak neće dobiti 50 tisuća kuna od njegova ministarstva ni Vladino pokroviteljstvo za medicinski kongres koji idućeg mjeseca organizira u Opatiji

Udruga koju je 2011. godine osnovao upravo aktualni ministar zdravlja, novac bi najvjerojatnije dobila da se nije ispostavilo da u tri godine nije organizirala ni jedan važniji događaj.

'Udruga CIMS obavijestila je Ministarstvo da je novac potreban za dio organizacije kongresa nabavila iz drugih izvora i zbog toga je povukla zahtjev za pokroviteljstvom', kazao je za HRT glasnogovornik ministarstva zdravlja Josip Jagić. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa prošloga petka je i službeno pokrenulo postupak protiv Varge. Ministar Varga je tada izjavio da nije u sukobu interesa jer interesa nema i da će i dalje promicati izvrsnost medicinskih struka.

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, za HRT je izjavila da su od odustajanja od pokroviteljstva mnogo važnije okolnosti koje su ministra zdravlja ponukale da prihvati pokroviteljstvo i koji su ga razlozi potaknuli da takvo pokroviteljstvo predloži Vladi, nego koji su razlozi potaknuli udrugu da odustane od pokroviteljstva.

To nije jedina neugodnost koja čeka Vargu pri povratku iz SAD-a gdje s premijerom Zoranom Milanovićem obilazi američke tehnološke divove. Prema pisanju Slobodne Dalmacije, dok je Varga bio ravnatelj HZZO-a, za obnovu glavne sobe za sastanke u Zavodu potrošeno je više od 1,2 milijuna kuna. Iz HZZO-a poručuju da je dvorana bila neprimjerena za održavanje konferencija za medije zbog škripavih parketa i buke koja je dopirala kroz dotrajale prozore.