DAMIR HABIJAN

Varaždinski HDZ: Tražimo Karamarkovu ostavku, spremni smo na sankcije!

07.06.2016 u 13:14

Bionic
Reading

Varaždinski HDZ traži ostavku Tomislava Karamarka s mjesta prvog potpredsjednika Vlade, rekao je u utorak na konferenciji za novinare predsjednik varaždinske organizacije te stranke Damir Habijan koji tvrdi da je to jedini izlaz iz trenutne loše političke situacije na nacionalnoj razini.

'Događaj koji je obilježio, ne samo današnji dan već i nekoliko proteklih tjedana u Republici Hrvatskoj, je situacija koja se tiče Vlade RH-a, odnosno problema u njeznom funkcioniranju.

Vidjeli ste prije sat vremena da će se pokrenuti opoziv premijera Tihomira Oreškovića. Vrlo jasan je stav Predsjedništva HDZ-a Varaždin da je jedino rješenje krize, ono što su neki članovi HDZ-a već ranije rekli - da prvi potpredsjednik Vlade podnese ostavku', poručio je Habijan.

Naglasio je da je to njihova stav i da nisu željeli čekati da se cijela situacija razriješi, nego su htjeli jasno, već sada reći, koje je po njima rješenje postojeće situacije. Mišljenja je da nikakvo preslagivanje većine u Saboru ili eventualni novi izbori nisu opcija.

Na pitanje novinara kakav je stav županijske organizacije, Habijan je odgovorio da to treba upitati županijsko vodstvo. Također, ne zna ni jesu li dvojica saborskih zastupnika HDZ-a iz Varaždinske županije, Anđelko Stričak i Josip Križanić,  dali svoj potpis za najavljeni opoziv Oreškovića.

Na dodatno pitanje zna li za njihov stav središnjica stranke i očekuje li eventualne sankcije, Habijan je istaknuo da sve lokalne organizacije imaju određenu autonomiju. Ponovio je da su htjeli jasno reći svoj stav, a što se tiče eventualnih sankcija, kaže da ništa nije nemoguće.