BRZO I ŽESTOKO NEVRIJEME

Narančasti alarm: Vakula najavljuje tuču i pijavice, a DHMZ bujične poplave u gradovima

18.08.2020 u 07:12

Bionic
Reading

U svježiji utorak gotovo diljem Hrvatske slijedi još jedna znatnija promjena vremena - razmjerno brza, kratkotrajna, ali žestoka, pa će osim čestih pljuskova s grmljavinom biti i mjestimičnog olujnog nevremena s tučom, na Jadranu vrlo vjerojatno i pijavicama, kaže meteorolog Zoran Vakula

Sasvim suho i stabilno neće biti ni u sunčaniju i ponovno uglavnom topliju srijedu, ali hoće od četvrtka do subote, kada će ponovno u većini krajeva biti vruće, mnogima i sparno, po nizinama unutrašnjosti uz čestu jutarnju maglu, ponegdje i ne samo kratkotrajnu, prenosi HRT.

  • +7
Kiša poplavila Zagreb Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

DHMZ na Twitteru najavljuje izraženija grmljavinska nevremena s olujnim udarima vjetra i kratkotrajno obilnom kišom, a u urbanim sredinama moguće su bujične poplave.

Biometeorološka prognoza

Povoljan biometeorološki utjecaj će slabiti tijekom dana, pa se kod kroničnih bolesnika i meteoropata u drugom dijelu dana mogu javiti umor i manjak energije, a u noći na srijedu i poteškoće sa snom. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će nešto jače izražene.