nakon šarenog utorka

Vakula najavljuje iznenađenje za sredinu tjedna

10.03.2020 u 06:47

Bionic
Reading

Dok neki u kopnenom području razmišljaju o mogućim posljedicama jutarnjih 'minusa' i mraza, koji je u ponedjeljak bio još češći i zamjetniji nego na Međunarodni dan žena - neki već pripremaju kratke rukave za srijedu i četvrtak, kada će temperatura zraka u mnogim mjestima biti oko 20 °C, pa i viša..

No, prije toga, i utorak će još biti vremenski raznolik, osobito u kopnenom području uz mnogobrojne oblake te uglavnom u noći i ujutro uz gdjekoju kišnu kap, a u najvišem gorju možda čak i poneku pahulju, piše Zoran Vakula za HRT.

Znatno veće nevolje u prometu na sjevernom dijelu Jadrana nekima će stvarati bura, često jaka, na udare i olujna, većinom u noći i prijepodne. Sredinom tjedna bit će mirnije, stabilnije, sunčanije i osjetno toplije, a od petka pak opet oblačnije, uz povećanje vjerojatnosti za mjestimičnu kišu, najprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, zatim i južnije.

I dok će ona ponegdje vjerojatno i izostati, u kopnenom je području gotovo siguran pad temperature na vrijednosti bliže prosječnima za sredinu ožujka, a neprijeporna djeluje i na sjevernom Jadranu gdjegod jaka bura s olujnim udarima, koja će samo djelomično podsjetiti na onu poznatu "drugu marčanu"...