ISTRAGA SE NASTAVLJA

Uzrok požara kod Metkovića otvoreni plamen

01.10.2018 u 12:50

Bionic
Reading

Očevidom požara koji je u utorak, 25. rujna, izbio između mjesta Bagalovići i Desana u općini Kula Norinska, isključen je tehnički uzrok te je utvrđeno da je do požara došlo djelovanjem otvorenog plamena ili žara, izvijestili su u ponedjeljak iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kriminalistička istraga se nastavlja.

Također obavljenim očevidom na mjestu požara koji je u srijedu, 26. rujna, izbio između mjesta Šilješki i Brotnjice u Konavlima, utvrđeno je da je uzrok požara kratki spoj na žicama dalekovoda, navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Požari kod mjesta Mokalo na poluotoku Pelješcu te između mjesta Bagalovići i Desne u Kuli Norinskoj buknuli su u utorak 25. rujna, a požar između mjesta Šilješci i Brotnice u Konavlima u srijedu.

  • +10
Požar u općini Kula Norinska kraj Metkovića Izvor: Cropix / Autor: Denis Jerkovic / Cropix

 U gašenja su sudjelovala lokalna dobrovoljna vatrogasna društva (DVD), javne vatrogasne postrojbe (JVP) iz više hrvatskih županija, te protupožarne postrojbe Oružanih   snaga RH s kopnenom vojskom i zrakoplovima 'Canadair' i 'Airtractor'.  Borba s vatrenom stihijom trajala je nekoliko dana, a sva su tri požara stavljena pod nadzor u četvrtak, nakon čega su uslijedila redovita dežurstva na požarištima. Točan podatak o ukupno izgorjeloj površini u tri požara još uvijek nije poznat.