GAMESPORT

Uzmite stvari u svoje ruke i repku sami odvedite u Brazil!

25.10.2013 u 06:34

Bionic
Reading

S obzirom na popularnost nogometa u Hrvatskoj, ali i aktualna previranja na izborničkim mjestima, donosimo vam idealne načine kako stvari uzeti u svoje ruke i omiljenu momčad odvesti na željeno natjecanje

Izborničko mjesto izbornika hrvatske nogometne reprezentacije uzavrelo je do točke usijanja. Nakon što je prihvaćena ostavka Igora Štimca koji se na toj poziciji prema općem mišljenju javnosti i nije previše proslavio, na tu poziciju zasjeo je Niko Kovač. Njega svi pamtimo kao čvrstog i neumornog kapetana, no u trenerskom se svijetu tek treba dokazati.

 

Hrvatska je pak poznata kao zemlja u kojoj nogometnih izbornika ima koliko i stanovnika pa ne sumnjamo da je dobar dio vas, ljubitelja nogometa, barem jednom u životu uz kriglu točenog pomislilo: 'Pa sunce ti, jab' ovog na krilo, a onog u sredinu i da vidiš kak bi rasturili ove iz Obale Bjelokosti!' To zaista i možete učiniti, ali u onom manje opipljivom, virtualnom svijetu. Danas vam donosimo odgovor kako to učiniti.

 

FOOTBALL MANAGER 2014

 

Svi zagriženi ljubitelji istinskog nogometnog strategiranja već se dva desetljeća kunu u Football Manager franšizu. Ona je započeta 1992. godine pod imenom 'Championship Manager' da bi 2005. godine bila preimenovana u ime pod kojim je poznata danas. Radi se o nogometno-izborničkoj simulaciji u kojoj igrač preuzima željeni team i potom upravlja svim njegovim aspektima, od treninga, preko prodaje igrača pa sve do pripreme za svaku pojedinu utakmicu. Nakon toga slijedi sama utakmica u kojoj u realnom vremenu imate sve ovlasti i mogućnosti kao i pravi treneri i izbornici, a to je upravljanje strategijom i izmjenama.

 

Svi koji su isprobali Football Manager znaju da se radi o simulaciji koja je nevjerojatno zarazna i koja konzumira ogromne količine igračevog vremena.

 

 

Ove se godine, naravno, očekuju brojna poboljšanja ionako provjereno vrhunske igre. Ponajveće je integriranje s cloud tehnologijom. Naime, igra izlazi na Windows, OS X, Linux, PS Vita i iOS platformama, a cloud tehnologija znači da svojom karijerom možete upravljati s bilo koje od tih platformi ma gdje se nalazili, pod uvjetom, naravno, da imate pristup cloudu tj. internetu.

 

 

Sports Interactive (studio koji razvija igru) naglašava i dodatno poboljšani 3D engine u kojemu se prati svaka utakmica i, još bitnije, poboljšanu inteligenciju igrača, kao i nove upute i strategije koje se mogu zadati igračima tijekom svake utakmice.

 

Eh da, igra će se na tržištu pojaviti sljedeći četvrtak, 31. listopada!

 

FIFA i PRO EVOLUTION SOCCER

 

Ukoliko vas pak ne zanimaju svi aspekti vođenja jedne momčadi i izborničkim i trenerskim poslom se želite baviti u manjem opsegu, tu su uvijek FIFA i Pro Evolution Soccer franšize. Njih smo nedavno i sami recenzirali u usporednoj video recenziji;

 

 

Obje ove igre na raspolaganju vam nude svoje verzije 'Career' moda u kojemu preuzimate ili neki poznati team ili, ako volite izazove, hrpu amatera s ciljem ulaska u, recimo,  Ligu prvaka. I tu imate priliku raditi na pojedinim aspektima pripreme igrača i strategija, pa čak i transfera, no ono najbitnije na kraju se odvija na terenu. Nažalost, hrvatska nogometna selekcija već drugu godinu za redom ne nalazi se u FIFA-i, dok se u nelicenciranom obliku nalazi u Pro Evolution Socceru što znači da možete očekivati izobličena imena naših reprezentativaca.

 

No, ukoliko vas to ne smeta, izbornička pozicija je, kao što ste to i željeli, vaša. Put u Brazil također.