sjednica vlade

Plenković: Hrvatska će štititi prava i interese naših državljana u Zambiji, zgroženi smo ponašanjem nekih...

16.02.2023 u 08:55

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković još jednom je izrazio sućut obitelji Miroslava Blaževića. Premijer je podsjetio da je Blažević svojim radom pridonio velikim sportskim uspjesima Hrvatske, zbog čega je proglašen i Dan nacionalne sućuti

'Miroslav Blažević je veliki čovjek koji je obilježio naše živote i donio velike uspjehe hrvatskom sportu, posebno nogometu', rekao je Plenković.

Čestitao je potom Draženu Kutleši, kojeg je Papa imenovao nasljednikom zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića. 'Veselimo se nastavku suradnje koja traje već niz godina', rekao je.

Osvrnuo se i na analize EK o prognozama rasta, prema kojima smo na četvrtom mjestu u EU. Hrvatska će u 2022. po njihovoj analizi doseći 6,3 posto realnog rasta.

'Dobra je i projekcija za 2023., oni nam prognoziraju rast od 1,2 posto, ali i pad inflacije na šest posto', kazao je Plenković. Osvrnuo se i na slučaj naših državljana zatvorenih u Zambiji.

'Hrvatska će štititi prava i interese naših državljana koji su zatvoreni u Zambiji, to smo radili od početka i to ćemo nastaviti', kazao je Plenković. Naveo je da su zgroženi i najoštrije osuđuju one koji bez dokaza prosuđuju i prokazuju.

  • +15
Sjednica Vlade 16. veljače 2023. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

'Politizacija ove teme očito služi za samopromociju, bez dokaza se insinuira da su ljudi koji su posvojili djecu trgovci ljudima', rekao je Plenković te je nastavio istaknuvši: 'Djeca na ulici i u školi doživljavaju ružne komentare.'

'To su djeca koja su došla iz siromašnih zemalja, često lošeg zdravstvenog stanja i njihova integracija u naše društvo već je ionako zahtjevna. Nemojte dozvoliti da manipulacije i govor mržnje budu bitniji od djece', rekao je Plenković.