sjednica vlade

[FOTO] Plenković: Ako izbori u BiH budu održani po postojećem zakonu, kao Vlada smatramo da će to biti loše

21.04.2022 u 11:30

Bionic
Reading

Nakon burnog aktualnog prijepodneva u Saboru Vlada održava svoju redovnu sjednicu. Na početku se obratio premijer Andrej Plenković

'Jučer smo imali aktualno prijepodne. Zahvaljujem svima na vašem doprinosu, na odgovorima koji su bili sadržajni i korisni. vlada je tu da odgovara na sva pitanja iz naše nadležnosti', kazao je premijer Plenković na početku sjednice Vlade. Podsjetio je da se jučer poslijepodne obratio i na raspravi o sastancima Europskog vijeća.

Osvrnuo se na svoj razgovor s Volodimirom Zelenskim. 'Zamoljeni smo da i dalje pružamo političku pomoć, kao i druge vidove pomoći, što ćemo i dalje činiti', rekao je.

Sjednica Vlade Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Vlada RH

Podsjetio je kako je u posjetu bio Dragan Čović, s kojim je razgovarao o izbornom zakonu o BiH. 'Trenutni zakon je manjkav i ne omogućuje Hrvatima da izaberu legitimne predstavnike. Žao nam je što bošnjačke stranke na zadnjim pregovorima nisu pronašli zajednički jezik s hrvatskim strankama. Ako izbori budu održani po postojećem zakonu, kao Vlada smatramo da će to biti loše. Govorimo kao susjed, prijatelj, partner, netko tko želi pomoći BiH'', poručio je Plenković.

  • +5
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

'Vrlo važan javni poziv je danas objavljen, tiče se NPOO-a, 1,2 mlrd kuna za dječje vrtiće i obrazovanje koje ćemo iz EU-a u idućih pet godina investirati u obrazovanje. Ovako velikih zahvata i investicija u Hrvatskoj nije bilo godinama', rekao je Plenković.