VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte u zadnjim trenucima babljeg ljeta, stiže zahlađenje, znamo kad i gdje

20.09.2018 u 07:36

Bionic
Reading

Još u četvrtak i petak bit će sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće, a vikend konačno donosi pravo jesensko vrijeme u cijeloj zemlji

U četvrtak će biti pretežno sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće. U Dalmaciji, osobito prema otvorenom moru, povremeno umjerena naoblaka uz mogućnost za malo kiše, a poslijepodne je moguć poneki pljusak, uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna sumaglica i magla.

Vjetar na kopnu slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena, podno Velebita i jaka bura, danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu ponegdje i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30 °C.

Vremenska prognoza 20.9. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Većinom sunčano, vrlo toplo, ponegdje i vruće bit će i u petak. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, uglavnom u riječnim dolinama i gorskim kotlinama.

Vjetar slab, navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati do umjereno jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 10 do 15, duž obale i na otocima između 18 i 23 °C. Najviša dnevna od 26 do 31 °C.

  • +42
Ljeto na plažama diljem Hrvatske 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL