vrijeme u hrvatskoj

Uživajte u suncu jer uskoro stiže obilna kiša s grmljavinom

13.09.2022 u 07:14

Bionic
Reading

Mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom u četvrtak uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana te u gorju, krajem dana i drugdje na zapadu Hrvatske, a u petak povremena kiša u većini krajeva, uglavnom na Jadranu praćena grmljavinom

Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom, osobito u drugom dijelu dana, a ujutro će u unutrašnjosti lokalno biti kratkotrajne magle, prognozira za utorak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Vjetar na kopnu uglavnom slab, a na Jadranu ujutro slaba i na jugu mjestimice umjerena bura, potom umjeren jugozapadnjak i zapadnjak.

Najviša dnevna temperatura uglavnom od 24 do 29 stupnjeva Celzijevih.

  • +27
Kiša u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic

U srijedu djelomice, ponegdje još pretežno sunčano. Poneki je pljusak ili malo kiše poslijepodne moguće na širem riječkom području. Od četvrtka promjenljivo, u petak osobito u unutrašnjosti i pretežno oblačno.

Mjestimična kiša te pljuskovi s grmljavinom u četvrtak uglavnom na sjevernom dijelu Jadrana te u gorju, krajem dana i drugdje na zapadu Hrvatske, a u petak povremena kiša u većini krajeva, uglavnom na Jadranu praćena grmljavinom. Pritom u petak lokalno može biti jačih pljuskova i veće količine oborine.

Zapuhat će jugozapadni vjetar, u srijedu i četvrtak ponegdje i jak, u petak će okrenuti na sjeverac. Na Jadranu jugo, od četvrtka ponegdje jako, u petak mjestimice i jugozapadni vjetar. Vrlo toplo, ponegdje i vruće te sparno, u petak pad temperature, posebno u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.