VREMENSKA PROGNOZA

Uživajte još malo u suncu, za vikend stižu hladnoća i vjetar

18.10.2018 u 07:09

Bionic
Reading

Većinom suho i iznadprosječno toplo vrijeme, na kopnu popraćeno jutarnjom maglom - obilježje je i prošlih dana i budućih do subote, do kada će biti pretežno sunčano, osobito na Jadranu, dok u unutrašnjosti može pasti koja kap kiše. Od nedjelje promjenljivije i hladnije, te relativno vjetrovito, uz sjeverni vjetar, na Jadranu umjerenu i jaku buru, ponegdje i s olujnim udarima. Mjestimična kiša najvjerojatnija je u nedjelju, donosi u vremenskoj prognozi HRT

U istočnoj Hrvatskoj u četvrtak ujutro mjestimice magla, osobito u Posavini, gdje će biti i najsvježije, zatim sunčana razdoblja, a uglavnom u drugom dijelu dana ponegdje može pasti i malo kiše. Najviša dnevna temperatura većinom između 18 i 21 °C. U središnjoj Hrvatskoj djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, ujutro ponegdje i maglu.

Prijepodne i sredinom dana mjestimice je moguća koja kap kiše, osobito u sjevernim predjelima. Vjetar slab, a temperatura ujutro oko 10 °C, poslijepodne oko 20 °C. Na sjevernom Jadranu i u gorju prijepodne će se još zadržati više oblaka, no uglavnom će biti suho, po kotlinama gorskih predjela i maglovito.

  • +2
Vremenska prognoza Izvor: DHMZ / Autor: DHMZ

Poslijepodne sunčanije. Vjetar slab, na sjevernom Jadranu mjestimice umjerena bura, podno Velebita lokalno i s jakim udarima uz moguće umjereno valovito more. Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije prevladavat će sunčano uz većinom slab vjetar, a ujutro je mjestimice moguća i magla, i to ne samo na kopnu.

Najniža temperatura od 8 °C u unutrašnjosti do 17 °C na obali, a najviša dnevna oko 24 °C. Sunčano i relativno toplo bit će i na jugu Hrvatske. Vjetra gotovo i neće biti, pa se očekuje mirno more, a ujutro je moguća mjestimice sumaglica, pa i magla.

U petak i subotu još relativno toplo, zatim hladnije, vjetrovitije...

Na kopnu u petak i subotu uglavnom suho i u poslijepodnevnim satima razmjerno toplo, ujutro često magla, a danju većinom sunčano, u subotu uz povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. U nedjelju još vjetrovitije i osjetno svježije, uz promjenljivu naoblaku te mjestimičnu kišu, posebice u gorskim predjelima. Početkom idućeg tjedna uglavnom suho, uz oblake i sunce, ali i razmjerno svježe, u ponedjeljak i relativno vjetrovito.

Na Jadranu do subote pretežno sunčano i danju toplo, a puhat će slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. U nedjelju prolazno naoblačenje, ponegdje i malo kiše, uglavnom na sjevernom Jadranu. U subotu navečer će bura jačati, pa će od nedjelje vrlo vjerojatno biti i jaka, ponegdje s olujnim udarima, a temperatura će sniziti.