ELIZABETH JEAN CARROLL

Uzela mu je milijune, a sad ga zove moržem i nosorogom: Kako je bivša novinarka pobijedila strah od Trumpa?

30.01.2024 u 22:15

Bionic
Reading

Nakon što je protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa dobila presudu za klevetu od 83,3 milijuna dolara, bivša novinarka Ellea Elizabeth Jean Carroll gostovala je u nizu američkih medija, gdje ga je usporedila s "moržem koji frkće" i "nosorogom koji mlatara rukama". Poručila je kako je presuda protiv njega dokaz da se Trumpa ne treba bojati

"Bilo je to zapanjujuće otkriće za mene - on je ništa", rekao je Carroll u MSNBC-jevom showu voditeljice Rachel Maddow. Živopisno uspoređujući Trumpa s "moržem koji frkće" i "nosorogom koji mlatara rukama", bivša kolumnistica časopisa Elle dodala je: "Ovo je dokaz da ga se može srušiti".

Carroll je cijeli ponedjeljak gostovala na američkim televizijama. Prvo se pojavila u emisiji Good Morning America na ABC-ju, gdje je obećala da će novac od svoje presude dati nečemu što Trump mrzi, poput "fonda za žene koje je on seksualno napastvovao".

Na ABC-u je priznala kako je strahovala od suočavanja s Trumpom u sudnici, ali je na kraju shvatila da je on poput "cara bez odjeće".

Gostujući na MSNBC-u kod Rachel Maddow, opet se osvrnula na tu temu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: MSNBC

"Tri, četiri dana prije suđenja doživjela sam nervni slom. Izgubila sam sposobnost govora, nisam mogla pričati. Toliko sam uplašena bila", rekla je. No kad se susrela s njim, shvatila je da je bezopasan.

"Nevjerojatno, pogledao sam van, a on je bio ništa", rekao je Carroll voditeljici. “Bio je ništa. Bio je fantom. Moć su mu davali ljudi oko njega. On sam nije bio ništa.”

Carroll se također našalila s voditeljicom da će je odvesti u kupovinu nove garderobe i kupiti joj penthouse s dijelom novca koji je Trumpu naređeno da plati.

  • +4
E. Jean Carroll Izvor: Profimedia / Autor: Michael M. Santiago / Getty images / Profimedia

Podsjetimo, u slučaju Carroll protiv Trumpa na saveznom sudu u New Yorku porota je u petak presudila u korist bivše novinarke Ellea te joj dodijelila odštetu od 65 milijuna dolara, kao i još 18,3 milijuna dolara kaznene i kompenzacijske odštete, nakon klevetničkih izjava koje je izgledni republikanski kandidat za Bijelu kuću 2024. dao protiv nje zbog optužbi da ju je seksualno zlostavljao.

Ta odšteta bila je dodatak kazni od oko 10 milijuna dolara protiv Trumpa u svibnju, kada je druga porota proglasila bivšeg predsjednika odgovornim za seksualno zlostavljanje Carroll u garderobi robne kuće sredinom 1990-ih.

E. Jean Carroll je optužila bivšeg američkog predsjednika da ju je silovao u garderobi odjela donjeg rublja Bergdorf Goodman u proljeće 1996., a zatim ju je oklevetao u objavi na društvenim mrežama prošlog listopada, što je sud i potvrdio prošle godine.

Presuda je uslijedila nakon što je na ranijem suđenju porota prvotno utvrdila da je naštetio Carrollinoj reputaciji nakon što ga je optužila za seksualno zlostavljanje. Carroll je podnijela prema novijem zakonu koji je otvorio prostor za provjeru optužbi za seksualni napad poput njenih s davno isteklim rokovima zastare. Nije riječ o kaznenom postupku.