UPAD PROSVJEDNIKA

Uzbuna u bazi ukrajinske mornarice na Krimu

19.03.2014 u 11:50

Bionic
Reading

Proruski prosvjednici upali su jutros u sjedište ukrajinske mornarice u Sevastopolju i zamijenili ukrajinske zastave ruskima, javljaju ruski i ukrajinski mediji. Prema riječima očevidaca, u sjedištu je oglašena uzbuna i ukrajinski su vojnici napravili živi zid ispred prosvjednika, ali su prosvjednici ipak uspjeli ući automobilima na područje sjedišta

U međuvremenu je zapovjednik ruske Crnomorske flote viceadmiral Aleksandr Vitko započeo pregovore sa svojim ukrajinskim kolegom kontraadmiralom Sergejem Gajdukom. Ukrajinska 'Pravda' javlja da prosvjednici nisu naoružani.

Ubrzo nakon incidenta oglasio se vršitelj dužnosti ukrajinskog ministra obrane Igor Tenjuh koji je izjavio u Kijevu da se ukrajinske snage neće povući s Krima bez obzira na to što je ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao sporazum o ulasku te regije u sastav Rusije.

Upad u ukrajinsku mornaričku bazu

Tisuće ruskih vojnika preuzele su kontrolu nad Krimom posljednjih tjedana prije referenduma održanog u nedjelju na kojemu su se birači izjasnili za pripojenje Rusiji.