RUKA RUKU MIJE

Usluge koje je Dijana Čuljak nudila svjedocima

12.03.2013 u 08:32

Bionic
Reading

'Blagonaklono svjedočenje' dvojice svjedoka u slučaju Core Media bivša HTV-ova urednica Dijana Čuljak bila je navodno spremna i honorirati protuuslugama, no kako su je policija i Državno odvjetništvo držali na oku, takav pokušaj na kraju ju je doveo u Remetinec, gdje bi trebala provesti najmanje mjesec dana, piše Jutarnji list

Jednome od svjedoka, bivšem direktoru Core Medije Goranu Šariću, Čuljak je, prema optužbama tužiteljstva, za ublažavanje iskaza u slučaju Core Media nudila gotovo identičnu uslugu. Jutarnji otkriva da je Šariću ponudila da njezina sestra Maja Cenić, koja je bila u dugogodišnjoj vezi sa Šarićem, pozitivno svjedoči o njemu u jednom postupku koji se zbog gospodarskih malverzacija vodi protiv Šarića.

'Ti svjedoči u korist meni, moja sestra će svjedočiti u korist tebi', otprilike je zvučala ponuda koju je preko jednog posrednika Dijana Čuljak navodno poslala Šariću, a koju je po svemu sudeći Državno odvjetništvo presrelo.

Šarić je i prije dolaska u Core Mediju obnašao funkciju pomoćnika direktora hrvatske podružnice Hypo banke Karla Heinza Truskallera. Bio je i član Nadzornog odbora propalog Orešarova Jadrankamena i direktor Mediteranske plovidbe, gdje je naslijedio upravo Vladimira Šelebaja. Šarić je vrlo važan svjedok u slučaju Core Media budući da je prema vlastitom priznanju bio fiktivni vlasnik u tvrtkama Petrimonium d.o.o. i Core Media, dok su se iza njega zahvaljujući ugovoru o tajnom vlasništvu zapravo 'skrivali' Vladimir Šelebaj i njegova tadašnja supruga Dijana Čuljak, navodi Jutarnji.

Osim zbog ponude Goranu Šariću, Čuljak se iza rešetaka našla i zbog utjecaja na još jednog svjedoka, zadarskog TV voditelja Ivicu Štorića, koji je u slučaju Core Media trebao svjedočiti o okolnostima svojeg angažmana u emisiji '1 na 1' koju je Core Media producirala za Novu TV.

Štoriću je Dijana Čuljak, navodno također preko posrednika, poručila kako će mu u zamjenu za 'dobar iskaz' dati angažman na Z1 televiziji, gdje je Dijana od svoje ostavke na HTV-u zarađivala kruh. Štoviše, ona je s kolegicom Ivanom Šikić osnovala tvrtku OK TV koja se bavi televizijskom produkcijom, a tvrtka je preuzela proizvodnju programa na Z1.

Čuljak bi u pritvoru mogla dočekati podizanje optužnice u slučaju Core Media. Zajedno s bivšim suprugom sudit će joj se zbog izvlačenja 16 milijuna kuna iz producentskih kuća u kojima je bila tajni suvlasnik.