TEMELJEM NOVINARSKOG UPITA

USKOK preuzeo istragu oko Veljka Ostojića i njegove obitelji

12.03.2013 u 18:19

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo je na svojim internetskim stranicama objavilo kako je Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta preuzeo predmet u svezi navodnih nezakonitih radnji bivšeg ministra turizma Veljka Ostojića i članova njegovih obitelji

Iz DORH-a su u priopćenju istaknuli da su cijeli slučaj istražili na osnovu novinarskog upita.

'Nakon toga Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je izvršilo provjere i utvrdilo da je Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola sredinom 2011. godine zaprimilo izvješće policije u vezi prenamjene navedenog zemljišta. Po primitku tog izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Poli je 27. svibnja 2011. održalo sastanak sa policijom na kojem je zatraženo provođenje kriminalističkog istraživanja, nakon čega je policija u više navrata od 9. kolovoza 2011. do 24. travnja 2012. dostavila više izvješća u vezi svojih istraživanja.

Po primitku tih izvješća Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola je radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica nastavilo pribavljati drugu dokumentaciju kao i povijesne izvatke iz zemljišnih knjiga', priopćili su iz DORH-a.

Iz Državnog odvjetništva su naglasili kako su provedene provjere ukazale da se radi o složenom predmetu te da je odlučeno da će daljnji rad u predmetu preuzeti Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

'Odmah po primitku predmeta USKOK je započeo sa provođenjem istraživanja tijekom kojih je već 21. veljače 2013. ispitan prvi svjedok, a 26. veljače 2013. su u Puli provedene dokazne radnje ispitivanja bivših vlasnika zemljišta i drugih svjedoka', kažu iz DORH-a.