AFERA CORE MEDIA

USKOK objavio optužnicu protiv Svilana

05.04.2012 u 18:37

Bionic
Reading

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Siniše Svilana (51) zbog kaznenog djela primanja mita u gospodarskom poslovanju, objavljeno je na službenim stranicama

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, kao direktor programa jedne televizijske kuće, od listopada 2004. do prosinca 2007. godine u Zagrebu direktoru jednog trgovačkog društva koje se bavilo izradom i prodajom televizijskih projekata vanjske produkcije, za novčanu nagradu obećao da će projekti njegovog društva biti prihvaćeni i otkupljeni od strane te televizijske kuće te uvršteni u programsku shemu.

Svilan je navedeno uvjetovao isplatom 1.000 eura po svakoj emitiranoj emisiji otkupljenih projekata, te je direktoru trgovačkog društva, u cilju realizacije navedenog, odavao povjerljive podatke o vrsti vanjskih produkcijskih sadržaja potrebnih toj televizijskoj kući.

Na temelju dobivenih podataka direktor trgovačkog društva je organizirao izradu tih projekata koji su, uz pomoć okrivljenika, prodani televizijskoj kući. Na opisani način okrivljenik je sebi pribavio nepripadnu materijalnu korist u iznosu od 262.000 eura. USKOK je u optužnici, sukladno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, predložio oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.