TRAŽI SKIDANJE IMUNITETA

USKOK 'krenuo' na Nadu Čavlović Smiljanec

19.05.2014 u 10:47

Bionic
Reading

Nakon što je prošli tjedan aktivirala saborski mandat, čime je 'zaradila' i imunitet, USKOK je od Sabora zatražio njegovo skidanje za Nadu Čavlović Smiljanec

'Nakon podnošenja kaznene prijave PNUSKOK-a 23. travnja 2014. USKOK je donio rješenje o provođenju istrage protiv Nade Čavlović Smiljanec zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem. Budući da je imenovanoj 16. svibnja 2014. prestalo mirovanje zastupničkog mandata, USKOK je od Hrvatskog sabora zatražio davanje odobrenja za daljnje provođenje istrage i vođenje kaznenog postupka protiv Nade Čavlović Smiljanec', stoji u priopćenju koje je USKOK objavio na svojim stranicama.

Da je zahtjev pristigao u Sabor, potvrdila je za tportal predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol, dodavši da je zahtjev stigao u Sabor, ali službenom procedurom još nije proslijeđen MIP-u. Sobol je potvrdila da će sazvati sjednicu MIP-a najvjerojatnije za četvrtak.

Podsjetimo, USKOK je istragu protiv Čavlović Smiljanec pokrenuo krajem travnja, a nakon što je ta informacija dospjela u medije, ona je podnijela ostavku. Na press konferenciji sazvanoj tim povodom bivša šefica Porezne uprave ustvrdila je da joj je bilo teško raditi 'zbog raznih stalnih podmetanja i opstrukcija koje su dolazile od pojedinaca iz Ministarstva financija'.

'Unatoč svemu nisam očekivala da će pojedinci ići toliko daleko da me se pokuša eliminirati zbog radnji koje nisam nikada učinila i dovesti me u vezu s ljudima uz koje se vežu razne afere. U takvim uvjetima nisam mogla kvalitetno i odgovorno obavljati svoju dužnost i podnijela sam neopozivu ostavku', kazala je tada Čavlović Smiljanec.

Čavlović Smiljanec pod sumnjom je da je nagovorila pročelnicu Porezne uprave Osijek Ružicu Kovačević da zaustavi ovršni postupak nad tvrtkom OLT iz Osijeka.

Time je toj tvrtki omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013, nesmetano posluje preko svojih računa. Na taj način nije ovršeno 10,5 milijuna kuna, a državni proračun oštećen je za najmanje 11,88 milijuna kuna, objavio je USKOK početkom ožujka.