SDP-OVCI O LOVRIĆ MERZEL

'USKOK je autonoman, neka institucije rade svoj posao!'

04.03.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko, upitan hoće li istraga protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel naštetiti ugledu stranke, rekao je da se SDP zalaže, bez obzira o kome se radi, za poštivanje načela autonomije i nezavisnosti institucija koje rade svoj posao, te načela nevinosti sve do okončanja tog posla

Ne bih špekulirao kada je riječ o takvim stvarima, istaknuo je Leko nakon promocije Hrvatskog biografskog leksikona, ponovivši da vjeruje u dva načela - neovisnost i autonomno djelovanje Državnog odvjetništva, te nevinost dok institucije ne završe svoj posao.

O istom slučaju novinari su na okruglom stolu o zdravstvenom turizmu pitali i ministara zdravlja Rajka Ostojića za kojega je to, kako je rekao, predmet Uskoka. Po njemu dostupnim informacijama, kaže, Uskok je jučer pod inicijalima dao početni nalaz istrage.

Uvjeren sam da će ta istraga završiti što je moguće prije, radi Marine Lovrić Merzel, javnosti i same stranke, rekao je Ostojić.

Upitan kako unutar stranke komentiraju taj slučaj, istaknuo je da unutar stranke do kraja moraju biti vjerodostojni, odnosno da Uskok, dok radi svoj posao, mora biti autonoman.

Uskok je jučer izvijestio da je pokrenuo istragu protiv županice, zbog sumnje da je u ugostiteljskom objektu Hrvatskih šuma u šumi Brezovici organizirala privatne i druge proslave te tako županijski proračun oštetila za najmanje 182 tisuće kune. Istraga je pokrenuta i protiv bivšeg voditelja sisačke podružnice Hrvatskih šuma Zvonka Rožića.

Merzel je jutros izjavila kako su iznesene optužbe mostruozne i da ima argumente koji će dokazati da nema nikakvih nezakonitosti, te najavila da će iskoristiti sve pravne korake kako bi osporila navode Uskoka.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina izjavio je danas kako u slučaju istrage protiv sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel treba pustiti institucije da odrade svoj dio posla, ali smatra da tu nije bilo kršenja zakona.

Jakovina je to rekao nakon sastanka s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem i obilaska nekoliko belišćanskih tvrtki na upit novinara opterećuje li SDP slučaj županice Lovrić-Merzel te bi li on, da je na njezinom mjestu, podnio ostavku.

'Siguran sam da svi koji rade mogu i pogriješiti, ali i da tu nije bilo kršenja zakona, niti bilo kojih razloga zbog kojih bi reakcije dijela javnosti ili medija trebale biti na taj način intonirane', kazao je Jakovina.