NEMA MIRA U KOPRIVNICI

USKOK istražuje kupnju Podravkinih dionica

27.09.2009 u 20:01

Bionic
Reading

Državno odvjetništvo i USKOK za HTV su potvrdili da je u tijeku opsežno kriminalističko istraživanje kupnje Podravkinih dionica. Žurno postupanje zatraženo je od čak pet institucija: MUP-a, HANFA-e, Hrvatske narodne banke, Porezne uprave i Financijskog inspektorata

'Svi ti izvidi vode se pod nadležnošću Županijskog državnog odvjetništva u Koprivnici i USKOK-a. Oni su zatražili da ta nadležna tijela žurno postupaju, odnosno da žurno provjere sve one navode koji su bili objavljeni', izjavila je glasnogovornica Državnog odvjetništva Republike Hrvatske Martina Mihordin.

Dodala je da su provedene određene dokazne radnje i obavjesni razgovori i ispitano više osoba. Također je istaknula da ni Županijsko državno odvjetništvo niti USKOK do sada nisu zaprimili nijednu kaznenu prijavu vezanu za moguće zlouporabe pri kupnji Podravkinih dionica.

Glavna Podravkina sinidikalistica Ksenija Horvat sigurna je da iza svega stoje interesi moćnih centara, koji bi rado oslabili Podravku i onda je preuzeli. Uz to, ne skriva dobre odnose s Damirom Polančecom. Kaže da je sretna što on može u Vladi lobirati za interese Podravke.

U lokalnom SDP-u traže hitnu izvanrednu glavnu skupštinu dioničara i smjenu sadašnjeg predsjednika uprave Zdravka Šestaka. Gradonačelnik Koprivnice Zvonimir Mršić (SDP) kaže da su oni koji su sudjelovali u projektu Spice, a ujedno i vode udrugu malih dioničara, radili na štetu malih dioničara. Tvrdi da su željeli preuzeti Podravku, a da mali dioničari u tom cijelom postupku izvise.