MASAKR KOD MLADENOVCA

Uroš B. sve je priznao i otkrio motiv zbog kojeg je ubio osmero i ranio 13 osoba

06.05.2023 u 18:12

Bionic
Reading

Uroš B. (21) iz Dubone kod Mladenovca priznao je tužiteljima u Smederevu da je pucao iz automatske puške i pištolja u Malom Orašju i Duboni u desetke osoba koje nije poznavao, kako bi preplašio stanovništvo tih sela

Napadač je optužen za krivična djela teškog ubojstva, nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja oružja i eksplozivnih tvari, otmice i neovlaštenog korištenja tuđeg vozila.

Na teret mu se stavlja da je rafalima iz automatskog oružja ubio osmero te pokušao ubiti 12 osoba. Prilikom pretresa kod njega je pronađena veća količina oružja i municije. Tijekom bijega ukrao je tuđe vozilo, a potom zaprijetio bombom taksistu i putnici u taksi vozilu, koja je bila trudna. Prisilio je taksista da ga odveze do sela u blizini Kragujevca, gdje ga je policija pronašla, savladala i privela.

Privođenje Uroša Blažića koji je ubio osmero i ranio 13 osoba kod Mladenovca Izvor: Cropix / Autor: CROPIX

U obrani koju je iznio na saslušanju, priznao je izvršenje kaznenih djela i otkrio kako je namjeravao preplašiti stanovništvo svog i susjednog sela.

  • +24
Uroš B. ubio je u selima kod Mladenovca najmanje 8 osoba Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Više javno tužiteljstvo u Smederevu predložilo je, a sudac u istom gradu prihvatio prijedlog da se osumnjičeni zadrži u pritvoru radi mogućnosti bijega i utjecaja na svjedoke.